Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să procedați dacă primiți adresă de poprire din partea ProsperoCapital

Sunday, 12 May 2019, 08:54 Sursă: REALITATEA.NET

Contestația la executare rămâne în continuare singurul apanaj prin care puteți să scăpați de plata unui debit posibil ilegal, spune avocatul Adrian Cuculis.

Perceperea abuzivă a unor sume de bani poate fi contestată iîn instanță atunci când sunteți ilegal executat silit de ProsperoCapital.

Ne-am propus să explicam în rândurile de mai jos modalitățile prin care un debitor poate să anuleze o executare silită începută ilegal de către ProsperoCapital.

ProsperoCapital face parte din Grupul Investcapital MALTA o firmă de recuperare ce își are sediul in MALTA, asta pentru a putea să evite plata unor taxe și în acest fel să fie protejată și de legislația din țările unde execută silit debitorii.

De asemenea ProsperoCapital nu are dreptul să execute silit în România fiindca în țara de origine nu are licență.

Lipsa licenței din țara de origine (MALTA) îl face pe acest recuperator să fie în ilegalitate, deși cunoaștem ca ANPC a legalizat acest recuperator prin OUG 52/2016 însă opinam că în mod ilicit.

Care sunt motivele pe care le pot invoca debitorii pentru a anula dosarele execuționale?

1. Un prim motiv pe care trebuie să-l aveți în vedere este cesiunea creanței.

DA! Daca debitul dvs. este cesionat de la un creditor la altul, este necesar să fiți înștiințați de acest lucru.

ATENȚIE- Alături de cesiunea creanței, dacă aceasta trece la un recuperator de creanță, nu mai poate fi pusă în executare.

2. Dacă a început executarea împotriva dvs. contestați acest aspect prin invocarea lipsei titlului executoriu prin cesiune.

Astfel, în contractul de credit inițial a fost inserată o clauză prin care debitorul renunță la dreptul de a fi notificat, aceasta este ABUZIVĂ!

În ipoteza în care aveți asemenea clauze, le putetți contesta începand cu 2019 prin cadrul unei contestații la titlu îndreptată împotriva clauzelor abuzive.

3. De asemenea puteți formula o contestație la executare împotriva debitului cesionat dacă acesta este indexat cu dobânzi.

Dacă sunteți executat silit de ProsperoCapital atunci trebuie să stiți că aceștia NU ai voie să adauge dobânzi.

Orice suma crescută din debitul cesionat ESTE ILEGALĂ și conduce către anularea executării silite ce poate fi cerută prin cadrul contestației la executare.

Daca recuperatorul de creanțe ProsperoCapital începe executarea silită, sancționarea actelor ilegale se obține prin intermediul contestației la executare.

Cei care au cumpărat creanța de la bancă nu pot adăuga dobânzi și cheltueili administrative.

TOATE DETALIILE pe Indrumari-juridice.eu


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL