Cum îţi poţi curăţa ficatul de toxine. Ce trebuie să bei înainte de culcare

Tuesday, 22 December 2015, 12:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Oamenii de știință japonezi au observat că persoanele care iau zilnic 200 de mg de l-teanină se trezesc mai odihniți și plini de energie. Dacă această substanță este combinată cu o altă băutură perfectă pentru dimineață – cafeaua, anxietatea care poate fi provocată de cofeină dispare, dar amestecul nu interferează cu abilitatea cafelei de a crește activitatea creierului. Alte studii au arătat chiar că l-teanina schimbă starea de spirit și îi face pe oameni să fie mai fericiți.

Deși nu se cunoaște mecanismul care duce la această îmbunătățire a stării de spirit, cercetătorii cred că substanța din ceai verde ajută organismul să producă serotonină și alți hormoni ai fericirii. L-teanina este eficientă și pentru curățarea ficatului de toxine precum alcoolul sau alte substanțe periculoase. Specialiștii cred că acest compus minune interferează cu lipsa glutationului, o substanță care ajută la detoxificarea ficatului. Nu se cunosc efectele adverse ale consumului de l-teanină, însă doza zilnică nu ar trebui să depășească 200 de mg.

Unde găsești l-teanina

L-teanina se găsește sub formă de suplimente, dar și în ceaiuri. Ceaiul verde are cea mai mare cantitate din acest compus. Ai grijă, însă, să nu consumi în exces aceste băuturi, deoarece conțin cofeină și te pot face să fii agitată. De asemenea, este bine să știi că suplimentele cu l-teanină pot scădea tensiunea arterială, așa că trebuie luate numai după ce discuți cu medicul de familie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL