Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum îţi dai seama dacă ai luat conjunctivită de la ştrand sau de la mare

Friday, 19 August 2016, 15:00 Sursă: REALITATEA.NET

Conjunctivitele virale și bacteriene sunt extrem de contagioase. Afecțiunea poate fi ușor răspândită prin spălarea precară a mâinilor sau prin împarțirea unui anumit obiect (spre exemplu un prosop) cu o persoană afectată. De asemenea, conjunctivita poate fi contactata și prin tuse și strănut, din stranduri sau lacurile aclomerate de turisti. Copiii diagnosticați cu conjunctivită infecțioasa ar trebui să nu meargă la școală pentru o scurtă perioadă de timp.

Conjunctivita alergică (cauzată de polen, părul de animale, cosmetice și parfumuri) și conjunctivita chimică (cauzată de produse chimice) nu sunt contagioase.

Simptom: roșeața ochilor

Înroșirea ochiului este un simptom tipic, indicator al conjunctivitei. Conjunctivita este o conditie comună și în rare cazuri devine atât de gravă încât să provoace deteriorarea vederii.

Simptom: pleoape umflate și roșii

Simptomele de conjunctivita infecțioasă încep de obicei la un ochi și se răspândesc și la celălalt în câteva zile. Simptomele de conjunctivită alergică implică, de obicei, ambii ochi. Umflarea pleoapelor este comună în cazul conjunctivitelor bacteriene și alergice.

SursaAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL