Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum combatem oboseala musculară

Monday, 03 July 2017, 09:23 Sursă: REALITATEA.NET

Oboseala este o stare tot mai des resimțită în special de tineri și mai ales vara. Aceasta cunoaște mai multe forme: cronică, mentală sau doar musculară. Indiferent de forma sa, oboseala poate să facă dintr-o zi prosperă una în care să nu îți dorești să te ridici din pat.

În cazul oboselii musculare, mușchii nu mai reacționează la informațiile pe care creierul le transmite, astfel apar crampele și durerile la nivelul musculaturii.

Lipsa de energie

Energia oferită musculaturii este dată de glucoza și oxigenul prezente în corp. O lipsă a unuia dintre aceste componente va ajuta la instalarea oboselii musculare. Practic, fără unul dintre acești componenți corpul tău nu va putea susține un efort fizic, iar o activitatea mai solicitantă va epuiza stocurile de glucoză existente în celulele musculare, fapt care va accentua senzația ta de oboseală.

Fierul asigură transportul de oxigen în sânge

Un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului tău, în cazul în care acesta lipsește o perioadă îndelungată din organism va contribui la o scădere considerabilă a tuturor performanțelor tale. Pentru a evita această situație, alege să consumi alimente cu un conținut bogat în fier, astfel carnea, fructele uscate, cerealele sau varza nu ar trebui să îți lipsească din dieta ta zilnică.

Magneziul asigură buna funcționare a organismului

Ajută la fixarea mineralelor în organism, împiedică apariția contracturilor musculare. Carența acestui mineral se va concretiza prin oboseală musculară, o recuperare mai lungă și anevoioasă.

Alege să te relaxezi periodic, o ședință de masaj terapeutic te va ajuta să te concentrezi mai bine și să îți hrănești toate celulele organismului, am ales că masajul acționează și asupra sistemului limfatic și circulator.

Află mai multe despre oboseala musculară AICI
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL