Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum au picat mai mulţi pensionari în plasa unui ţepar din Iaşi - ce metodă folosea ca să îi înşele

Friday, 03 March 2017, 13:10 Sursă: REALITATEA.NET

La dată de 2 martie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Iaşi, la un bărbat, de 41 de ani, bănuit de comiterea a două infracţiuni de înşelăciune.

Cel în cauza este bănuit că, în perioada noiembrie 2016 - februarie 2017, ar fi înşelat două femei, de 68 şi 73 de ani, ambele din comună Miroslava.

Acesta s-ar fi prezentat că jurist şi reprezentant al unor investitori olandezi, arătându-se interesat de achiziţionarea terenurilor deţinute de cele două femei, scrie BZI.ro.

Astfel, bărbatul a convins-o pe femeia de 68 de ani să încheie o procura notarială, prin care îl împuternicea să-i vândă un teren de 2.200 mp, pentru care i-ar fi promis femeii obţinerea unui preţ de 50 de euro/mp.

De asemenea, ar fi cerut şi primit 1.900 de lei, de la cealaltă femeie, în scopul de a se ocupă de dezbaterea moştenirii şi emiterea titlului de proprietate, pentru 6.000 mp de teren şi i-ar fi promis că va cumpără terenul, în numele investitorilor olandezi.

"În urmă percheziţiei domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în cursul zilei de astăzi, cu propuneri legale. Cercetările continuă, cel în cauza fiind trimis în judecată pentru comiterea altor două înşelăciuni, cu mod de operare asemănător. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vijiac.Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL