Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cu toții stăm pe Facebook, dar puțini știu asta! Cât de nocivă este, de fapt, rețeaua socială

Thursday, 04 May 2017, 12:41 Sursă: REALITATEA.NET

 

Potrivit EVZ, cele mai importante aspecte care influențează viața noastră sunt timpul pe care îl petrecem pe rețeaua socială creată de Mark Zuckerberg și felul în care viața noastră se raportează la Facebook.

Mai mult de 5000 de respondenți au primul lucru pe care îl fac dimineața este să își verifice contul de Facebook. Acest lucru se întâmplă chiar înainte de a se da jos din pat.

Raportul studiului face parte dintr-o cercetare complexă din care a reieșit faptul că efectele Facebook-ului asupra vieții noastre sunt devastatoare. Utilizarea social-media afectează relațiile reale, reduce implicarea în activități semnificative, crește comportamentul sedentar, duce la dependența de internet și erodează stima de sine prin comparații sociale nefavorabile.

În studiul său, Deloitte a folosit trei grupuri de date de la 5.208 adulţi şi diverse măsuri de utilizare a Facebook, pentru a vedea modificarea stării de bine în asociere cu utilizarea acestuia, pe o perioadă de timp de un an. În măsurarea „stării de bine” a fost inclusă satisfacţia vieţii de zi cu zi, percepţia individului despre sănătatea sa mintală, despre sănătatea sa fizică, cât şi indicele de masă corporală. Măsurile de utilizare Facebook include like-urile, crearea propriilor postări şi click-urile pe link-uri.

Rezultatele au arătat că utilizarea Facebook a fost asociată negativ cu bunăstarea generală, cu un impact deosebit de puternic pentru sănătatea mintală. S-a constat că dând like-uri şi click pe link-urile altora duce, în timp, la o reducere semnificativă a nivelului de satisfacţie a vieţii, din punctul de vedere al utilizatorului


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL