Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele CSM: Jurnaliștii nu ar trebui sancționați pentru divulgarea de informații din dosare

Monday, 02 March 2015, 17:30 Sursă: REALITATEA.NET

"Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie niște măsuri sancționatorii la adresa jurnaliștilor. Cred că, în primul rând, magistrații și cei care sunt implicați, în actul de justiție, ar trebui să-și respecte obligațiile statutare și atât. Și nu trebuie nicio altă abatere nici la procurori, cu precădere, pentru că sunt suficient de multe abateri, iar eu știu că, în articolul 99, parcă, din Legea 303, există această, să zic, abatere, de a nu transmite pe surse sau prin alte informații date din dosarul respectiv, care ar putea să lezeze sau să vatăme urmărirea penală ca atare. Mă refer la actul în sine, al urmăririi penale", a spus președintele CSM, Marius Tudose, luni, într-o conferință de presă, la Alba Iulia, transmite Mediafax.

Întrebat ce părere are și de așa-zisă "justiție pe televizor", Marius Tudose a răspuns că "această justiție televizată nu poate fi oprită", pentru că nu o fac magistrații, dar, în astfel de situații, ar trebui mai multa rezervă din partea jurnaliștilor.

"Justiția pe televizor nu o facem noi, magistrații, o fac alte persoane interesate și, de fiecare dată, am spus că această justiție televizată nu poate fi oprită, dar cred că, și din partea jurnaliștilor sau a celor implicați, în media, ar trebui mai multă rezervă în astfel de situații", a mai afirmat Marius Tudose.

Mai multe pe HotNews.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL