Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Crunta poveste a surorilor Sutherland, fetele cu cel mai lung păr. Puțini știu ce soartă au avut

Friday, 03 March 2017, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

Printre toate aceste personaje ciudate ieșeau în evidență surorile Sutherland. Această familie și-a câștigat faima și nemaipomenita bogăție datorită… părului.

Surorile Sarah, Victoria, Isabella, Grace, Naomi, Dora și Mary s-au născut la New York, între anii 1845 – 1865. Tatăl lor era un biet fermier de origine turcă. Mama nu le permitea să-și tundă părul și le obliga să-și facă măști din decocturi urât mirositoare. De aceea, ele erau tachinate fără milă de către colegi. Dar, când a observat cât de impresionați sunt oamenii de părul lor, tatăl lor întreprinzător a avut o idee genială.

El a hotărât să călătorească cu fiicele sale prin țară și să organizeze concerte. În acea perioadă părul lung era un semn de sănătate și bogăție. În 1884 fetele au fost observate de faimosul circ al lui Barnum și Bailey. Ei au semnat îndată un contract cu această familie și popularitatea fetelor s-a ridicat la un nou nivel. Peste un anumit timp venitul surorilor a depășit venitul total al circului, care le-a oferit locuri de muncă!

Între timp surorile au început să ducă un mod de viață decadent: servitorii, menajerele, numeroasele articole vestimentare și petrecerile cu alcool și droguri le reduceau bugetul familial. În același timp tatăl lor întreprinzător a mai avut o idee minunată: să vândă produse pentru îngrijirea părului. Și ideea lui a avut succes! În ciuda prețului exorbitant pentru acea perioadă (1.50$ pentru o sticluță), publicitatea realizată de părul incredibil al surorilor a dat roade.

Dar în 1920 moda coafurilor voluminoase a fost înlocuită de cea a tunsurilor scurte, bob. Atunci imperiul Sutherland a început să se ruineze. Surorile nu mai puteau să-și schimbe stilul de viață și în curând au sărăcit complet.

Fetele se temeau îngrozitor de admiratorii prefăcuți și calculați. De aceea, doar trei dintre ele s-au căsătorit. În 1938 uriașa lor vilă a ars până la temelie și surorile și-au petrecut restul zilelor în sărăcie. Însă ele niciodată nu și-au tuns părul.

sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL