Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristina Guseth, indignată și speriată de caii Jandarmeriei: Acest abuz să fie văzut în lumea largă

Monday, 27 November 2017, 09:55 Sursă: REALITATEA.NET

Jandarmeria Română a scos caii la protest. Cai pe care nu îi stăpânesc, care cabrează cu jandarmii în spate, sunt speriați și plini de bale. Jandarmii trag de zăbală, fierul pe care îl are calul în gură și îi lovesc puternic în burtă, cu pintenii. Nu știu unde au învățat să călărească sau să relaționeze cu calul. Un singur jandarm a mângâiat calul și a vorbit cu el, atunci când acesta a manifestat agitație. Cailor le crește păr lung peste iarnă, de până la 5 centimetri, pentru a putea face față frigului. Caii Jandarmeriei Române sunt tunși la piele și au toaletate din părul lung care le-ar fi ținut de frig, un J sau o stea. Unde este protecția animalelor? Voi avea grijă ca acest abuz să fie văzut în lumea largă. Mulțimea s-a speriat și a strigat "luați caii de aici, măi animalelor!" În afară de abuzul împotriva cailor, Jandarmeria pune în pericol viața celor care au venit la protest, unii dintre ei copii.” a scris Cristina Guseth pe Facebook.

Au urmat mai multe îmbrânceli între protestatari și jandarmi, iar manifestanții au început să strige "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!" și "Jandarmeria apără hoția".

Caii au devenit foarte agitați, din cauza mulțimii și a zgomotului, apoi jandarmii călare s-au retras la o distanţă de siguranţă. 

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat la Realitatea TV că prezenţa cailor nu este o premieră, adăugând că "ei realizează acele cordoane, sunt folosiţi pentru a coordona masele mari de oameni, nu sunt animale agresive, nu ataca persoane".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL