Cine este CRISTIAN BUŞOI, milionar în euro, viitorul ministru al Sănătăţii

Friday, 07 February 2014, 14:13 Sursă: REALITATEA.NET

CRISTIAN BUŞOI, propus de PNL ca nou MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII în locul lui Eugen Nicolăescu, mutat la Finanţe, a condus în ultima jumătate de an Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), după un mandat de patru ani de europarlamentar. CRISTIAN BUŞOI are 36 de ani, este milionar în euro, e licenţiat în medicină şi drept şi are un DOCTORAT în sănătate publică şi management sanitar.

Adaugă părerea ta

CRISTIAN BUŞOI. În vârstă de 36 de ani, Buşoi a absolvit în 2003 Facultatea de Medicină din cadrul UMF "Carol Davila" Bucureşti, iar apoi şi-a completat studiile la Colegiul Naţional de Apărare, unde a avut lucrarea de absolvire "Reforma serviciului militar în România", la Facultarea de Drept din Universitatea "Titu Maiorescu" Bucureşti şi la Institutul Diplomatic Român.

CRISTIAN BUŞOI. În 2010, şi-a luat doctoratul în sănătate publică şi management sanitar, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

CRISTIAN BUŞOI.  Între 2003 şi 2007, Cristian Buşoi a profesat ca medic, iar din 2009, ca notar public, la un cabinet din Bucureşti.
Originar din Drobeta Turnu Severin, Buşoi a intrat în politică în 1996, fiind până în 1998 vicepreşedinte fondator al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal (TNL) Mehedinţi, după cum menţionează în CV-ul de pe site-ul propriu. Din iunie 2009, este vicepreşedinte PNL Timiş.

CRISTIAN BUŞOI.  În perioada octombrie 2002 - mai 2004, a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Călin Popescu-Tăriceanu, iar între decembrie 2004 şi aprilie 2007, deputat.

Din august 2009, Cristian Buşoi a avut un mandat de europarlamentar.

CRISTIAN BUŞOI. Potrivit declaraţiei de avere, Cristian Buşoi este milionar în euro. În conturile familiei Buşoi se află peste un milion de euro, la care se adaugă numeroase proprietăţi - imobile şi terenuri, bijuterii, obiecte de artă, acţiuni.

CRISTIAN BUŞOI deţine, împreună cu soţia:

- mai multe terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin, Băile Herculane şi Bucureşti, peste 55.000 mp terenuri agricole (jud. Călăraşi şi Mehedinţi);

- două apartamente în Bucureşti (de 165 mp, respectiv 145 mp);

- un apartament în Bruxelles (de 94 mp);

- o casă de locuit în Drobeta Turnu Severin, de 920 mp, cumpărată în anul 2012

VEZI AICI cea mai recentă DECLARAŢIE DE AVERE a lui CRISTIAN BUŞOI

CRISTIAN BUŞOI. La capitolul datorii, CRISTIAN BUŞOI are două credite pe 25 de ani în valoare totală de 300.000 euro. Veniturile din activitatea notarială a familiei BUŞOI s-au ridicat la suma de 350.000 lei în anul 2012.

CRISTIAN BUŞOI. "Am adus la zi plăţile din Sănătate. Am început în timpul mandatului de la Casa de Sănătate la o amplă acţiune de controale împotriva fraudelor din sistemul de sănătate", a declarat CRISTIAN BUŞOI, la şedinţa PNL în care au fost anunţate nominalizările partidului pentru remanierea Guvernului.

PNL SCHIMBĂ PATRU MINIŞTRI: Nominalizarea lui Atanasiu, Nicolăescu, Buşoi şi Johannis, validată

REMANIERE GUVERN. Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, Eugen Nicolăescu la Ministerul Finanţelor, Cristian Buşoi la Sănătate şi a lui Klaus Johannis pentru poziţiile de vicepremier şi ministru de Interne. Crin Antonescu face declaraţii în câteva momente.

REMANIERE GUVERN. Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, Eugen Nicolăescu la Ministerul Finanţelor, Cristian Buşoi la Sănătate şi a lui Klaus Iohannis pentru poziţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

"În urma demisiilor colegilor noştri, Chiţoiu, Stroe, Gerea şi Nicolăescu, BPN a discutat propunerile şi votul a consacrat următoarele nominalizări: Johannis - ministru de Interne şi vicepremier, Nicolăescu - ministru al Finanţelor, Atanasiu - ministerul Economiei şi Buşoi - ministrul Sănătăţii", a declarat Antonescu.

Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL.