Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cresc sau nu cresc salariile românilor? Lia Olguța Vasilescu se-ncurcă în REVOLUȚIA FISCALĂ

Wednesday, 22 November 2017, 10:39 Sursă: REALITATEA.NET

Bugetarii vor primi cu 4% mai mult pe lună de anul viitor, după ce salariile brute le vor fi majorate cu 25%. Este declarația făcută marți seară, la TVR, de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Noi n-am spus niciodată că prin acest sistem de contribuții cresc salariile. Noi avem alte pârghii să creștem salariile, prin legea salarizării, prin hotărâre de guvern de creștere a salariului minim de economie, prin mai multe beneficii pe care le dăm firmelor inclusiv ucenicia și stagiul de care este bine să mai amintim. Sunt alte pârghii, nu pentru asta am făcut ca să creștem salariile. Este foarte adevărat, chiar și în aceste condiții este o ușoară creștere pe net, deci nimeni nu pierde”, a subliniat ministrul Muncii în emisiunea România 9.

Ministrul Muncii, noi precizări despre salarii și despre trecerea contribuțiilor sociale la angajat

„Pentru toți bugetarii sunt creșteri de 25% pe brut, asta înseamnă 4% pe net, dar la persoanele cu handicap, la IT-iști, la cei care erau scutiți de impozit până acum creșterile vor fi de 29% tocmai ca să acopere această diferență. Nu va fi o scădere", declara Lia Olguța Vasilescu.

"Avem 1.450 de lei salariul minim care este în plată la această oră, angajatul ia în mână 1.065 de lei din acest salariu, după ce își plătește partea lui de contribuții, iar angajatorul plătește 1.750 de lei. Practic, salariul minim pe real în România este 1.750 de lei pentru că după ce în aceste zone se plătesc contribuțiile către stat de 39,25% rezultă că acesta este salariul minim. Ce am făcut noi? Am transferat aceste contribuții către angajat, le-am scăzut, rezultatul este că în contul dumneavoastră vor intra mai mulți bani la pensie, și, de asemenea, că pentru următorii ani, salariul minim să crească în continuare. (...) în Programul de guvernare se spune că salariul minim crește cu 100 de lei în fiecare an, deci anul viitor va fi 1.550, în 2019 de 1.650 de lei, iar în 2020 va fi 1.750 de lei, dar pe real, salariul minim de fapt va însemna 1.850 de lei anul viitor, 1.950 în 2019 și 2.050 de lei în 2020', a mai spus Olguța Vasilescu, în iulie 2017. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL