Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

Cozi uriașe la Vama Nădlac! Românii vin acasă, din Italia, ”să moară în țara lor”

Tuesday, 10 March 2020, 23:02 Sursă: Realitatea.NET

UPDATE: Poliția de Frontiera are, online, camere video care prezintă situația traficului non-stop. Totuși, aseara, în jurul orei 22, a fost întrerupt streamul live pentru toate camerele care prezentau imagini.

Șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda a declarat, pentru Realitatea PLUS, că, în ultimele 24 de ore, 11.000 de români au trecut prin vama Nădlac.

”În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane. Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 5 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”.

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a spus într-o emisiune la TVR 1, că sunt 500.000 de români în Italia care lucrau la negru și acum vor acasă, în România, ”să moară în țara lor”. 

Probabil că stoparea zborurilor dintre Italia şi România a fost o greşeală. Guvernul României nu a venit spre noi să ne liniştească şi să ne spună că situaţia de moment trebuie gestionată ca la carte. Este o lipsă totală de comunicare", a declarat Eugen Terteleac. 

Numărul deceselor provocate de coronavirusul COVID-19 a crescut în Italia, bilanţ tragic arătând că răspândirea coronavirusului nu dă semne de încetinire.

Italia este acum pe locul doi în lume, după China, în privinţa numărului deceselor provocate de noul coronavirus.

Cele mai multe cazuri rămân concentrate în nordul Italiei, în Lombardia, în Emilia Romagna şi în Veneto, dar toate regiunile ţării au raportat cazuri de infectare, inclusiv Valle d\"Aosta, care până miercuri nu avea niciunul confirmat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL