Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

COVID-19 China. Virusul, descoperit pe ambalaje de fructe de mare congelate

Tuesday, 11 August 2020, 15:45 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Virusul a fost descoperit pe suprafaţa exterioară a ambalajelor cu fructe de mare congelate. Potrivit autorităților, acestea au fost cumpărate de trei companii din Yantai, un oraş-port din provincia estică Shandong, și proveneau dintr-un transport de bunuri importate, aduse în Dalian. Despre originea transportului nu se cunosc însă detalii.

O parte din fructele de mare achiziţionate de cele trei companii au fost procesate pentru export, în timp ce restul au fost depozitate şi nu au ajuns încă pe piaţă, au menționat autoritățile. Întrebat dacă fructele de mare procesate au fost exportate, un membru al personalului din cadrul unei unităţi din Yantai care gestionează răspunsul la epidemia de coronavirus a refuzat să ofere mai multe informaţii la solicitarea Reuters, indicând comunicatul emis de conducerea oraşului Yantai, precizează Agerpres.  Produsele au fost sigilate, iar persoanele care au manipulat marfa au fost plasate în carantină, rezultatul testului Covid-19 fiind negativ.

În orașul port Dalian, la finalul lunii trecute a fost confirmat un focar de Covid-19 la o companie de procesare a fructelor de mare. De atunci, numărul noilor infectări a crescut la aproximativ 100.

În iulie, autorităţile vamale din Dalian au mai descoperit prezenţa coronavirusului pe ambalaje de creveţi congelaţi importaţi din Ecuador. Ulterior, China a suspendat importurile de la trei producători din această ţară. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL