Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19. Centrul European al Bolilor avertizează guvernele: RELAXAREA restricțiilor este un MARATON, nu un SPRINT. Nu lăsați garda jos!

Monday, 04 May 2020, 18:34 Sursă: realitatea.net

 

Este un maraton, nu un sprint, e nevoie de implicarea în continuare a comunităţilor”, a declarat, Ammon, într-o videoconferință, luni, cu eurodeputații Comisiei pentru mediu şi sănătate publică.

Ea a apreciat că trebuie avute în vedere aşteptările privind pandemia provocată de coronavirus, durata acesteia şi efectul pe termen scurt asupra vieţii.

Nu se va încheia prea curând şi oamenii trebuie să se pregătească mental pentru asta", a avertizat şefa ECDC, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Un alt mesaj a fost acela că „nu trebuie să lăsăm garda jos”.

Ammon a insistat că este nevoie de implicarea în continuare a comunităţilor pentru a menţine normele sanitare stricte - spălatul pe mâini, distanţarea socială sau portul măştii.

Conform datelor ECDC, în Europa s-au înregistrat până duminică, 3 mai, peste 1,36 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care au murit aproape 140.000 de oameni.

„Ritmul în care apar cazuri noi este încă în creştere în Bulgaria, în timp ce în Regatul Unit, Polonia, România şi Suedia nu au avut loc schimbări importante în ultimele 14 zile, iar în toate celelalte ţări europene, numărul de cazuri noi a scăzut. Sâmbătă, 2 mai, părea că Europa a trecut peste vârful valului iniţial de transmitere a bolii”, a mai spus afirmat Andrea Ammon.

Primul val nu a fost depășit în totalitate de Europa, a mai avertizat luni ECDC. Mai sunt cinci țări europene care nu au depășit acest prim val, printre care România, Polonia, Bulgaria, Marea Britanie și Suedia. „Toate celelalte țări se pare că, de sâmbătă, au depășit vârful epidemiei, a mai spus directorul ECDC.

Avertisment european: România n-a depășit primul val al pandemiei COVID

ECDC asigura o supraveghere sanitara a celor 27 de state membre UE si a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului si Islandei.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL