Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Covid-19 a ajuns și pe Fregata ”Regina Maria”. Misiunea în Marea Mediterană se încheie mai devreme

Tuesday, 10 November 2020, 17:05 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Situația medicală a debutat sâmbătă, 7 noiembrie, în timp ce nava se afla pe mare, în proximitatea portului Aksaz, din sudul Turciei, când doi militari de la bord au prezentat o stare de sănătate moderat alterată, cu simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19. Medicul de la bord a aplicat imediat procedurile operaționale standard pentru astfel de situații, cei doi militari, un soldat profesionist și un maistru militar, fiind izolați și primind îngrijirile medicale specifice. Ulterior, aceștia au fost repatriați, în cursul zilei de 8 noiembrie, din teatrul de operații maritim cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Ei au fost internați în facilitățile medicale ale MApN - unul fiind confirmat pozitiv la testarea COVID-19 și internat în Spitalul Medical Mobil ROL 2, de la Otopeni, iar celălalt, cu rezultat negativ la testarea pentru infecția cu SARS CoV-2, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București”, a transmis MApN.

Luni a fost retestat tot echipajul fregatei, iar la bordul navei au fost dezinfectate toate spațiile interioare și au fost pregătite încăperi speciale pentru izolarea și tratarea cazurilor asimptomatice sau a celor cu forme ușoare de manifestare a bolii.

Întregul echipaj va fi izolat când va ajunge în Portul Constanța.

Fregata ”Regina Maria” participa la misiunea de monitorizare a traficului naval din estul Mediteranei, în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2, din 27 octombrie, transmite realitateadeconstanta.net

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL