Coşmarul românilor cu credite se amplifică, cel mai mare ROBOR din ultimii trei ani şi jumătate

Monday, 23 April 2018, 11:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Încă o lovitură dură pentru românii cu credite. Pentru a doua zi consecutiv, indicele ROBOR a explodat, potrivit datelor publicate marţi dimineaţă de Banca Naţională a Românei şi a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi jumătate. Rugat să comenteze această evoluţie nefastă, ministrul Economiei, Eugen Teodorovici s-a eschivat, motivând că trebuie să ajungă la şedinţa de guvern.  

Cea mai mare creştere o are indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, de la 2,22, luni, la 2.28, luni. Este cea mai mare cotaţie din ultimii 4 ani. Pe 1 septembrie 2014, indicele ROBOR a avut aceeaşi valoare, de 2.38, însă în următoarele două luni a urmat o creştere abruptă.

Şi ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a crescut de la 2,49 la 2.52, în timp ce indicele pe nouă luni a avut o creştere de la 2,56 la 2,57. Şi la aceste categorii, valori similare nu s-au mai înregistrat din a doua jumătate a anului 2014. 

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut de la 2,60 la 2.63.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri