Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Coronavirus. Belgia a intrat în carantină. Cele mai DURE măsuri pe timp de pace luate de autoritățile belgiene

Wednesday, 18 March 2020, 13:44 Sursă: Realitatea.net

Astfel, începând din această după-amiază, toate magazinele considerate de importanță secundară și piețele în aer liber urmau să fie închise, iar oamenii vor trebui să lucreze acasă, mai arată sursa citată.

Autoritățile au anunțat măsuri aspre și față de angajatorii care solicită angajaților să fie prezenți la serviciu, dar care nu pot asigura distanța socială recomandată de autorități, aceștia riscând să primească amenzi usturătoare sau chiar să le fie închisă afacerea.

Măsurile sunt similare cu cele adoptate recent de Franța, doar că nu la fel de dure, întrucât oamenii vor putea merge în continuare la supermarketuri, farmacii, bănci, cabinet medicale, oficii poștale și librării.

În schimb, supermarketurile trebuie să limiteze numărul de clienți prezenți în spațiile sale și să aibă grijă ca aceștia să păstreze distanța recomandată de autorități atât în interiorul magazinelor, cât și la cozile de așteptare ce se vor forma în afara acesora.

La polul opus, plimbările, jogging-ul sau mersul pe bicicletă este permis și „chiar încurajat” de autoritățile belgiene, atâta timp cât oamenii respectă o distanță de un metru și jumătate față de persoanele din jurul lor.

Restricțiile, considerate fără precedent pe timp de pace, au fost convenite marți seară, de Consiliul Național de Securitate al Belgiei, din care fac parte premierul, Sophie Wilmès, vicepremierii, alți politicieni superiori și reprezentanți ai serviciilor de securitate belgiene.

 
 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL