Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cormoranii ajung din nou în bătaia puștii. Avizul deputaților, contestat de ornitologi

Friday, 08 May 2020, 09:57 Sursă: Realitatea.net

Una dintre propunerile din raportul de modificare a Legii vânătorii prevede eliminarea cormoranului mare din categoria păsărilor interzise vânătorii și includerea sa pe lista celor care pot fi vânate în anumite perioade ale anului. 

„Considerăm că motivațiile unor propuneri legislative trebuie justificate cu date și documente științifice și așteptăm ca aceste documente care au stat la baza realizării motivației să fie făcute publice pentru a putea fi dezbătute. O serie de zone umede exploatate piscicol se află în ariile protejate de interes național sau comunitar, vânătoarea la cormoran manifestându-se printr-un deranj nejustificat asupra speciilor protejate pentru care s-au instituit respectivele arii”, se spune în comunicatul semnat de directorul executiv al Societății Ornitologice, Dan Hulea.

Aceasta mai susține că la lucrările comisiilor parlamentare nu au fost invitați nici specialiști în domeniu, iar avizul ar fi fost dat fără să existe poziția Ministerului Mediului.

Ornitologii solicită oprirea de la adoptare/promulgare a acestor modificări ale Legii pentru modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic. Actul a trecut de Senat anul trecut, cu 60 de voturi „pentru" și 21 de voturi „împotrivă”.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-08 12:29:58
napoleon de buenaparte

Escrocii muie psd au indatorat inca odata poporul roman.la hazna cu toti pzd -isti neamurile si prietenii lor!javre staliniste.

Alte articole din: ACTUAL