Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coreea de Nord, încă o amenințare pentru SUA

Wednesday, 22 November 2017, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

În primul răspuns public al Coreei de Nord, agenţia naţională de presă KCNA a susţinut că regimul de la Phenian nu are nicio legătură cu terorismul, adăugând că acţiunile Statelor Unite arată că nord-coreenii ar trebui să "ţină mai strâns în mână sabia nucleară" pentru a se apăra de ostilitatea americană, transmite Mediafax.

"Prin reincluderea pe lista statelor care susţin terorismul, SUA dezvăluie în faţa întregii lumi intenţia de a ne distruge ideologia şi sistemul prin utilizarea oricăror mijloace", a transmis KCNA, atribuind afirmaţiile unui purtător de cuvânt al ministerului nord-coreean de Externe.

KCNA a publicat, ulterior, o declaraţie separată a unui purtător de cuvânt al Comitetului de Pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC), care spunea că măsura luată de "bătrânul nebun Trump" a cauzat o dorinţă "de ură şi un spirit de distrugere a inamicului" în rândul armatei şi populaţiei nord-coreene.

 Experţii susţin că hotărârea Statelor Unite va avea un efect limitat şi ar putea să scadă şansele aplicării unei soluţii diplomatice pentru rezolvarea problemei nucleare.

Statele Unite au impus, miercuri, sancţiuni împotriva a 13 companii şi organizaţii din China şi Coreea de Nord, pe care Washingtonul le acuză că oferă susţinere Phenianului, ajutându-l să se eschiveze în faţa restricţiilor internaţionale impuse Coreei de Nord.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL