Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Coreea de Nord a aruncat în aer biroul comun de legătură inter-coreeană din Kaesong

Tuesday, 16 June 2020, 10:51 Sursă: Realitatea.net

Nordul a provocat explozia biroului de legătură inter-coreeană la ora 2:49 P.M. (KST), a declarat ministerul Unificării sus-coreean.

Înaintea acestui anunț, surse militare au spus că s-a văzut fum și s-a auzit o explozie din orașul de frontieră.

Explozia a venit la doar câteva zile după ce Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a avertizat sâmbătă seara: „Curând, o scenă tragică a inutilului birou comun de legătură Nord-Sud care s-ar putea prăbuși complet ar putea fi văzută”.

Imagine

Nordul s-a retras înspre Sud pentru că nu a reușit să oprească dezertorii să trimită pliante anti-Pyongyang peste graniță, prin baloane.

Biroul de legătură inter-coreeană a fost deschis în septembrie 2018 pentru a facilita schimbul și cooperarea inter-coreeană, pe fondul unei dispoziții de reconciliere creată de discuțiile la nivel înalt dintre liderul lor.

Ulterior, cele două Coreei și-au suspendat operațiunea încă de la începutul lunii ianuarie datorită îngrijorărilor generate de pandemia de coronavirus.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a definit Coreea de Sud drept un "inamic" și a promis să taie toate liniile de comunicare cu vecinul său din Sud, și asta ca urmare a nemulțumirilor legate de pliantele trimise de activiști din Coreea de Sud.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL