Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Controversele induse de Trump au cauzat turbulențe pe Wall Street. Bursa înregistrează scăderi

Wednesday, 17 May 2017, 23:47 Sursă: REALITATEA.NET

Rapoartele pe care Trump le-a cerut fostului director FBI, James Comey, în legătură cu o anchetă la care a fost supus fostul consilier pe probleme de securitate națională, Michael Flynn, au ridicat suspiciuni cu privire la intențiile reale ale președintelui Trump și dacă acesta a încercat să intervină în ancheta federală.

În ciuda devalorizării succesive din ultimul timp, bursa de valori din SUA a înregistrat creșteri, dar aceastea au avut loc doar în cursul tranzacțiilor de după-amiază, informează globalnews.ca.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu peste 300 de puncte, iar indicele de volatilitate CBOE - etalonul de criză al Wall Street - a crescut peste nivelul 14 pentru prima dată din 21 aprilie.

Miercuri, indicele S&P 500 a suferit, într-o singură zi, cea mai mare scădere, din septembrie până în prezent, deoarece speranțele pentru reducerea impozitelor și alte politici pro-business s-au estompat după controversa rapoartelor președintelui Donald Trump. S&P 500 a pierdut 43,35 puncte (1,81 la sută)

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 370,12 puncte (1,76 la sută), iar Nasdaq Composite a scăzut cu 158,63 puncte (2,57 la sută).

Anunțul vine în toiul unei săptămâni tumultoase la Casa Albă, după ce președintele Trump l-a concediat în mod neașteptat pe fostul director a FIB, James Comey, și este bănuit că ar fi dezvăluit informații clasificate ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în legătură cu o operațiune planificată de Statul Islamic.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL