Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În ce constă un consult psihiatric?

Tuesday, 06 November 2018, 16:29 Sursă: REALITATEA.NET

Consult psihiatric: Boala psihică este considerată o problemă de sănătate publică dintre cele mai importante din cauza frecvenței pe care tulburările psihice le au în populație.

Consult psihiatric: Ce presupune?

Dr. Andreea Stancu, medic specialist psihiatru, explică ce presupune consultul psihiatric.

“Psihiatrul este un medic care își orientează pregătirea nu doar asupra studiuliu creierului uman și funcționalității sale biologice, ci și asupra comportamentului individual și colectiv.

Consultul psihiatric este complex. Pe lângă discuția cu pacientul, psihiatrul discută și cu rudele pacientului, prietenii săi, de obicei persoana care petrece mult timp cu acesta și poate oferi o perspectivă diferită despre schimbările produse în comportamentul lui.

Consult psihiatric: Simptomatologia

Acest lucru este extrem de important pentru a evalua cât mai corect simptomatologia, de cele mai multe ori pacienții având tendința să ascundă sau să omită anumite idei, trăiri care să fie de fapt foarte importante. De aceea sunt sfătuiți să meargă la consult însoțiți, cel puțin pentru prima dată, scrie europafm.ro.

În trecut, pacienții psihiatrici erau stigmatizați și izolați de societate în afara localităților, fără tratament medicamentos. Care este situația în prezent?

“Psihiatria s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 60 de ani prin apariția primelor medicamente cu efect clar terapeutic în ceea ce privește bolile mintale. La acestea se adaugă dezvoltarea tehnicilor și metodelor de psihoterapie, precum și a rețelelor de suport social care permit menținerea pacienților inserați în mediul profesional și familial, la fel ca în orice altă boală somatică.”, spune Dr. Andreea Stancu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL