Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consiliul Național al Elevilor refuză înghețarea anului școlar

Monday, 23 March 2020, 17:19 Sursă: Realitatea.NET

Consiliul Național al Elevilor anunță că anul școlar nu trebuie înghețat, iar amânarea examenelor naţionale trebuie evitată. Totodată, cataloghează drept ”iresponsabilă” declarația vicepremierului Raluca Turcan în acest sens.

”Anul şcolar nu trebuie îngheţat, iar amânarea examenelor naţionale trebuie evitată. Îngheţarea anului şcolar nu reprezintă o soluţie benefică niciunui actor implicat în sistemul educaţional (...). De asemenea, amânarea examenelor naţionale ar fi o măsură ce ar aduce cu sine o serie de dezavantaje pentru elevi: impune o posibilitate ca elevii care nu vor mai avea ocazia de a susţine examenele naţionale în a doua sesiune să nu mai aibă opţiune de a urma cursurile unui liceu, dublată de lipsa consilierii vocaţionale şi profesionale a elevilor, iar viitorii absolvenţi de liceu se vor afla în situaţia de a nu mai putea opta pentru continuarea studiilor într-o instituţie de învăţământ superior. Elevii din România îşi doresc ca structura anului şcolar să nu fie modificată, însă sănătatea trebuie prioritizată, iar actorii din educaţie trebuie să manifeste solidaritate şi înţelegere în aceste vremuri de criză", menţionează elevii.

Consiliul critică afirmațiile Ralucăi Turcan referitoare la varianta înghețării anului școlar din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Declaraţiile doamnei viceprim-ministru Raluca Turcan denotă iresponsabilitate faţă de elevii din România, pentru care Consiliul Naţional al Elevilor va lupta în această perioadă, astfel încât niciun beneficiar direct al educaţiei să nu fie nevoit să repete anul şcolar în curs. Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagaţi un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii (elevii care din solidaritate şi responsabilitate trec acum prin momente de panică, anxietate, pentru că nu e uşor să fii adolescent în plină criză epidemiologică), un mesaj scenaristic şi total neprofesionist, inducând panică în rândul populaţiei în mod gratuit! Un reprezentant al Guvernului declară că "se ia în calcul" posibilitatea de repetare a anului şcolar, tocmai când cetăţenii acestei ţări au nevoie de mesaje care să exprime solidaritate şi coerenţă", a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, conform sursei citate.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni la RFI că există trei scenarii posibile în privinţa anului şcolar - evaluări conform calendarului, decalate sau repetarea anului, precizând că o soluţie în acest sens nu poate fi anunţată acum

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-23 18:37:18
Carantinati-l !!! Simplu !!! Respectati legea !!!

Protejati victimele !!!?

2020-03-23 19:04:03
20% creștere zilnica

Pare creștere exponentiala.Acuma ca nu s a stopat la granita ca au intrat toți în tara o măsură bună ar fi testarea la orice spital din Ro .Ideal la orice unitate medicala

Alte articole din: ACTUAL