Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Confruntări violente între elevi și poliție, în Franța, pe fondul menținerii școlilor deschise. Se anunță proteste la nivel național

Monday, 09 November 2020, 15:38 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Sindicatele din Poliție spun că o maşină a forţelor de ordine a fost vandalizată, iar presa locală relatează că poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi cu alte obiecte.

Demonstrațiile tinerilor au început să se accentueze în Franța în ultima săptămână, unii profesori și elevi protestând față de menținerea școlilor deschise, în timp ce restul țăriii este în lockdown.

Săptămâna trecută, polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene după ce elevii au blocat accesul într-un liceu din Paris.

În prezent, Franța se află pe locul cinci la nivel monial în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, după SUA, India, Brazilia și Rusia, potrivit site-ului worldometers.info

De la debutul pandemiei și până în prezent, țara a înregistrat aproximativ 2 milioane de cazuri de infectări. Mai exact, vorbi, despre un număr de 1.787.324 de persoane infectare cu virusul SARS-CoV-2. 

În ceea ce privește decesele, Franța a înregistrat un bilanț negativ de 40.439 de astfel de cazuri.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL