Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisionul de garantare pentru Start-Up Nation a fost diminuat

Tuesday, 19 September 2017, 15:50 Sursă: REALITATEA.NET

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a creat un produs dedicat special garantării creditelor accesate pentru dezvoltarea business-urilor prin programul guvernamental Start-Up Nation, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Prin semnarea convenţiilor de lucru cu toate cele trei bănci partenere în Programul Start-Up Nation - Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi CEC Bank -, FNGCIMM susţine beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putând accesa finanţarea necesară de la bănci, obligaţiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporţie de maxim 80%, scrie Mediafax.ro.

Pe lângă implementarea unei proceduri simplificate de acordare a garanţiilor pentru creditele punte destinate implementarii planurilor de afaceri, FNGCIMM, prin cooptarea în proiect a Fondului Român de Cotragarantare, oferă un sprijin financiar real beneficiarilor Start-Up Nation, şi anume reducerea comisionului de garantare cu până la 1,3 puncte procentuale.

Diminuarea comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la 3,8% până la un cuantum de maxim 2,5% pe an reprezintă facilitatea pe care FNGCIMM, într-un efort susţinut alături de Fondul Român de Cotragarantare, o oferă beneficiarilor Programului Start-Up Nation.

„Consider că start-up-urile, alături de celelalte IMM-uri şi firme mari existente pe piaţă, reprezintă o categorie esenţială pentru orice ecosistem de business, fiind fundamentală susţinerea dinamicii acestora prin acţiuni substanţiale şi concertate ale Guvernului şi ale altor actori implicaţi cum ar fi: instituţii financiare bancare şi non-bancare, structuri de sprijinire a afacerilor. De aceea, FNGCIMM, în optica reorientării politicii sale instituţionale către IMM-uri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile start-up-urilor şi adaptat la condiţiile de piaţa. Am reuşit împreună cu Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank şi Fondul Român de Contragarantare să construim una dintre cele mai atractive oferte de garantare de pe piaţă, un instrument financiar accesibil şi flexibil, cu impact direct în materializarea planurilor de afaceri pentru antreprenorii români, mai ales pentru cei aflaţi la început de drum", a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL