Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Goana după un premier stinge lumina la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Monday, 26 June 2017, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. Preşedintele comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Mihai Fifor, a anunțat, că lucrările comisiei programate pentru ziua de luni sunt anulate. Asta în condițiile în care Fifor este una dintre propunerile luate în calcul de PSD pentru Palatul Victoria și trebuia să participe la CEX-ul PSD.

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidenţiale din anul 2009 Răzvan Rusu urma să fie audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Acesta a fost rugat însă să revină zilele viitoare.

Mihai Fifor a declarat săptămâna trecută că tot luni se va face o analiză a tuturor audierilor, apoi se va stabili şi calendarul pentru vară, dar cu prioritate paşii pe care îi va face comisia în legătură cu cele trei scrisori trimise Comisiei de Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi Cătălin Cherecheş.

"Luni, începând cu ora 10,00, vom avea audierea domnului ambasador Rusu. Domnia sa a fost la post la Roma în perioada alegerilor din 2009, iar imediat după ce terminăm această audiere dedicăm şedinţa analizei pe paşii pe care urmează să îi facem în legătură cu cele trei scrisori pe care le avem", a afirmat social-democratul.

Săptămâna trecută au mai fost audiaţi la comisie europarlamentarii PSD Andi Cristea şi Dan Nica, consultantul politic Cozmin Guşă, fostul ministru al Apărării, Mircea Duşa.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Mihai Fifor, a anunţat că în şedinţa forului de marţi s-a propus audierea fostului premier Victor Ponta.

Laura Codruța Kovesi, Gabriel Oprea, Florian Coldea, Anghel Iordănescu și Neculai Onțanu au refuzat audierea. Regulamentul modificat al Parlamentului prevede plângeri penale la Parchetul General.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL