Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cod galben de furtună în Bucureşti. DSU se luptă cu zvonuri: Nu cădeţi în capcană! Ce mesaje circulă

Wednesday, 20 September 2017, 15:20 Sursă: REALITATEA.NET

În jurul prânzului, DSU a transmis o avertizare. 

"Nu cădeți în capcană zvonurilor, folosiți doar canalele oficiale de informare ale instituțiilor cu atribuții în domeniu. Având în vedere alte informații care circulă în diverse medii online, vă comunicăm că Departamentul pentru Situații de Urgență emite informații de avertizare, de îndată ce se primesc oficial de la institutiile care le emit. Pentru cei care întâmpină dificultăți în accesarea aplicației DSU, problema este cunoscută, iar acum se lucrează pentru redimensionarea serverului astfel incât să permită mai multe accesări simultan", se arată pe pagina de Facebook DSU.

Firea declară război furtunii mesajelor false din online: "Depun plângere penală! Audit informatic"

Redăm, în continuare, şi unul dintre mesajele false care circulă:

"Salut! Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB și m-a avertizat acum că nu se dorește creare de panica dar situația ciclonului e mult mai grava decât s-a anunțat oficial. Maxim la ora 17.00 ar fi indicat să fim adăpostiți şi mașinile parcate corespunzător sa nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperișuri. E neoficial", se arată într-unul dintre mesajele care circulă pe Facebook şi pe WhatsApp.

Anunţ pentru școlile din Capitală. Firea: Din cauza furtunilor, cursurile se suspendă

Primarul general al Capitalei a dat dispoziție ca toate cursurile la școlile din Bucureşti să se încheie astăzi la ora 17.00. Decizia luată de Gabriela Firea general vine ca urmare a avertizării ANM de ploi puternice și rafale de vânt, anunțate pentru București.

De asemenea, aceasta a spus că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să ia legătura cu şcolile care au program după amiază pentru a vedea în ce măsură elevii pot ajunge mai devreme acasă.

Inspectoratul a răspuns imediat cererilor primăriei.

”Având în vedere atenţionările făcute de Administraţia Naţională de Meteorologie referitor la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie şi vânt puternic, după ora 18.00, a zilei de 20.09.2017, vă comunicăm următoarele: 
Unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii, a siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00”, a anunțat un comunicat al Inspectoratului Școlar al municipiului București.

"Am solicitat încă de ieri atât poliţiei locale municipale cât şi celei de sectoare să fie în legătură cu primarii de sector pentru ca în Bucureşti să nu existe incidente majore", a spua Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai declarat că în ceea ce priveşte şantierele din Capitala a adresat rugămintea poliţiei să ia legatură cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utililajele.

"Chiar dacă am fost informaţi că fenomenele meteo nu vor fi la fel de severe ca în vestul ţării cred că trebuie să fim cu toţii pregătiţi pentru a nu avea niciun incident, niciun rănit şi mâine să putem spune că am depăşit aceste ore cu bine", a precizat primarul Capitalei.

Citeşte şi Anunţ de ultimă oră de la meteo: Furtună puternică în Bucureşti

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL