Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CNA a AMENDAT Realitatea TV pentru prezentarea VOTULUI DIN DIASPORA. AMENDĂ de 10.000 de lei

Tuesday, 23 December 2014, 14:48 Sursă: REALITATEA TV

Consiliul Naţional al Audivizualului a amendat Realitatea Tv pentru emisiunile şi imaginile difuzate în ziua alegerilor. Realizatorul Realitatea Tv, Rareş Bogdan, consideră că această amendă este nedreaptă, iar Realitatea TV nu a făcut decât să arate modul defectuos în care au fost organizat alegerile în diaspora.

"Ne apropiem de sărbătoarea împăcării, sărbătoarea nașterii Domnului și n-aș fi vrut să intervin pe o chestiune de acest gen, dar nu aveam cum să nu o fac, pentru că așa cum altădată am apărat libertatea cuvântului, tot așa am apărat în acest și libertatea dreptului de vot în timpul alegerilor și în campania electorală. Suntem obligați până în ultima zi, până în ultima oră a acestui an să fim corecți față de telespectatorii noștri. Eu sunt consternat, oamenii ăștia nu au învățat nimic din alegeri. Absolut nimic! Pe de-o parte, premierul României, domnul Victor Ponta, după ce a avut ieri o întâlnire civilizată cu președintele Iohannis, astăzi a venit să-i arunce zoaie în cap președintelui României, spunând că dânsul nu și-a cerut scuze. (...) Mi-ar fi plăcut să își ceară scuze, dacă nu a făcut-o, e rușinos pentru modul în care a dus această campanie", a declarat realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan, la Realitatea TV. 

În acest sens, Rareș Bogdan a subliniat faptul că amenda nu este pentru alegeri, ci pentru pentru ziua votului, "pentru că Realitatea TV a difuzat imagini din diaspora".

"Pe de altă parte, se fac presiuni uriașe asupra procurorului general al României, domnul Tiberiu Nițu, pentru ca instituțiile media care au fost împotriva premierului Ponta să fie sugrumate, într-un fel, și să facă dosare la comandă împotriva domnului Burci, a domnului Dan Marinescu, de la Adevărul, a domnului Sârbu, a domnului Gușă, a subsemnatului și a altora pentru că așa consideră ei că și din cauza noastră au pierdut alegerile, nu pentru că dânșii au fost aroganți și au blocat dreptul la vot. Peste toate astea, CNA-ul controlat în proporție de 75 la sută de către reprezentanții PSD, în acest moment, nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să amendeze Realitatea TV și aș vrea să spunem foarte clar: nu e pentru alegeri, e pentru ziua votului. Amenda este dată pentru că Realitatea TV a difuzat imagini din diaspora. Această amendă trebuie publicată pentru a vedea toți românii, cei din diaspora și cei veniți acasă, cu ocazia Sărbătorilor Crăciunului, cam cum se vede presa în România și cum instituțiile statului încearca să sugrume dreptul la cuvânt în această țară, libertatea cuvântului. Pentru că Realitatea TV, începând cu 7 dimineața, datorită colegilor mei excepționali coordonați de către Bianca Oanea, așadar Aneta Sângeorzan, Dorin Chioțea, Claudiu Popa, Marinela Mititelu și ceilalți care au venit pe parcusul zilei, de la Denise Rifai la Emma Zeicescu, de la Andra Miron la toți colegii noștri au prezentat și au ținut la curent, au ținut cald, subiectul Diaspora și pentru că noi am fost cei care am arătat încă de la 7 dimineața cum s-au făcut cozi la secțiile de vot care nu au fost suplimentate", a adăugat Rareș Bogdan. 

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere consideră că Realitatea TV a făcut foarte bine "că a difuzat emisiuni în șir, între turul întâi și turul doi de scrutin și că a atras atenția că este inadmisibil ca într-o țară să blocheze dreptul la vot, un drept fundamental al unui cetățean într-o democrație".

"Deci Realitatea TV este amendată, scrie negru pe alb, pentru că a scris titlul "Diaspora stă din nou la coadă", la ora 12, la prânz, în ziua de 16 noiembrie. Da, și a făcut foarte bine Realitatea TV că a scris acest titlu, a făcut foarte bine Realitatea TV că a dat aceste imagini. A făcut foarte bine Realitatea TV că a difuzat emisiuni în șir, între turul întâi și turul doi de scrutin și că a atras atenția că este inadmisibil ca într-o țară să se blocheze dreptul la vot, un drept fundamental al unui cetățean într-o democrație", a mai spus Rareș Bogdan. 

Nu în ultimul rând, jurnalistul a afirmat că "lupta nu s-a încheiat" și că "această revoluție a bunului-simț, a dreptului la vot trebuie să continue în 2015".

"Pentru toate astea, nu au găsit altceva de făcut cei de la CNA decât să amendeze televiziunea care timp de 12 ore, în ziua votului, a ținut cald subiectul 'diasporă' și au arătat că acolo că românii sunt umiliți, libertatea dreptului la vot este călcată în picioare și se încearcă cu bună știință blocarea exercitării dreptului de vot. Lucrurile de genul ăsta ne-au dus pe noi în situația asta, de a fi amendați de către CNA. Spun un singur lucru: lupta nu s-a încheiat! Din punctul meu de vedere, această revoluție a bunului-simț, o revoluție a dreptului la vot, o revoluție a românilor care vor viitorul României trebuie să continue în 2015, și din momentul ăsta, nu mai am încredere absolut deloc în instituțiile din România că fac ceva", a adăugat realizatorul emisiunii Jocuri de Putere. 

Rareș Bogdan a anunțat, totodată, că se va adresa organismelor internaționale, respectiv ambasadelor prezente în România, precum și președintelui ales al României, Klaus Iohannis, dar și Direcției Naționale Anticorupție, "cea care a preluat dosarul 'diaspora',  pentru a întreba care este soarta dosarului".

"Mă voi adresa organismelor internaționale, mă voi adresa ambasadelor prezente în România pentru a demonstra cum Realitatea TV, un post independent, care și-a permis să arate realitatea, să arate ce s-a întâmplat în ziua de 16 noiembrie, este călcată în picioare, este amendată, este tracasată, este ținută într-o șednță de șapte ore în care jurnaliștii Realitatea TV, directorii Realitatea TV, reprezentanți în CNA sunt arătați cu degetul și sunt puși la colț, sunt umiliți de către cei șapte reprezentanți ai PSD din Consiliul Național al Audiovizualului, ai PSD și ai Guvernului României. Este absolut incredibil. Voi face o adresă și către președintele ales a României, Klaus Iohannis, și, de asemenea, voi face o adresă către Direcția Națională Anticorupție, cea care a preluat dosarul 'diaspora' pentru a întreba care este soarta dosarului, dar nu mă adresez doar organismelor românești. Nu, am dreptul să mă adresez, în acest moment, organismelor internaționale și ambasadelor prezente în România, în frunte cu cea a Statelor Unite, a Marii Britanii, a Franței, a Germaniei, a Italiei la București", a mai spus Rareș Bogdan.

VALENTIN JUCAN, unul dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, a scris pe o reţea de socializare că instituţia din care face parte este "patronată de PSD, în slujba posturilor Antena 3 şi RomâniaTV, şi nicidecum în slujba interesului public şi a legii." Valentin Jucan a mai prezentat şi componenţa CNA, precum şi partidele, respectiv instituţiile care i-au propus pe actualii membri. Astfel, potrivit lui Jucan, 6 membri, inclusiv şefa CNA, au susţinerea PSD. Adică 55% din componenţa CNA. Un membru reprezintă propunerea UDMR, Valentin Jucan este din partea PDL, iar un altul este propus de Administraţia Prezidenţială, din perioada mandatului lui Traian Băsescu. Mai sunt şi două posturi vacante, care ar trebui să fie completate cu propunerile Camerei Deputaţilor şi actualei Administraţii Prezidenţiale.

Reacție ȘOC a lui Andrei Gheorghe după ce Realitatea TV a fost amendată pentru votul din diaspora

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL