Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Clipe de GROAZĂ în telecabină la Sinaia: Turiştii au fost prinşi de VISCOL

Sunday, 21 December 2014, 18:05 Sursă: REALITATEA.NET

În jurul orei 14.00 viteza vântului a crescut brusc de la 30 de kilometri pe oră la circa 120 de kilometri pe oră, telecabina care coboară de la Cota 2000 fiind oprită din motive de siguranţă, iar telescaunul din Valea Dorului a funcţionat cu dificultate. Instalaţia a mers la relanti, turiştii aflaţi în scaune, cei de pe pârtie şi de la cabană fiind duşi la staţia de telecabină, unde li s-a oferit ceai cald şi cafea. După circa o oră, telecabina spre Sinaia şi-a putut relua activitatea şi turiştii din Valea Dorului au fost coborâţi în oraş.

Telescaunul din Valea Soarelui, aparţinând de Primăria Sinaia, a funcţionat o perioadă şi în timpul viscolului, el oprindu-se automat la un moment dat, turiştii rămânând în scaune, de unde au fost coborâţi de salvamontişti.

Până la lăsarea serii, echipele de la Teleferic SA au reuşit să aducă la staţia proprie de la Cota 2000 toţi turiştii care foloseau instalaţia din Valea Dorului, telecabina ducându-i apoi în Sinaia. Potrivit lui Eduard Papadopol, director adjunct al Teleferic Prahova SA, a fost vorba de circa 200 de turişti din Valea Dorului, care în prezent sunt în siguranţă în Sinaia.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL