Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ciolacu, ANUNȚ despre alegerile locale: Am discutat cu Orban. Se va lua o decizie în această săptămână

Friday, 05 June 2020, 12:14 Sursă: realitatea.net

 

„Am avut discuții cu toți liderii de partid. Urmează cred că și în acest sfârșit de săptămână să vorbim din nou. Noi am creionat o propunere legislativă, am transmis-o. Chiar liderul PNL a trimis anumite modificări pe care dânșii le consideră necesare și sunt ferm convins că până la sfârșitul săptămânii o să avem creionat un proiect de lege”, a transmis Marcel Ciolacu, vineri, într-un interviu, la DCNews.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, după decizia Curții Constituționale, că Parlamentul trebuie să aprobe, până pe 21 iunie, o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleşilor locali, cât şi data alegerilor, iar pentru asta, este nevoie de un consens al tuturor partidelor.

Ciolacu acuză Guvernul pentru situația în care se află aleși ilocali după decizia CCR. 

„Da, este o necesitate (legea prelungirii mandatelor - n.red.). Aș dori oamenii să înțeleagă foarte bine, este iarăși o gafă a guvernului. S-au grăbit cu Ordonanța de Urgență pe care CCR a găsit-o în neregulă, neconstituțională. Dacă nu intervenim rapid săptămâna viitoare, așa cum a făcut când a fost cu starea de urgență și starea de alertă, să existe o lege suport, atunci toți aleșii locali nu-și mai pot desfășura activitatea după 21 iunie”, a spus liderul PSD, în interviul acordat, vineri, DCNews.

CCR a declarat neconstituționale atât legea promovata de PSD privind prelungirea mandatelor alesilor locali, cât și OUG cu acelasi obiect, adoptată de Executivul liberal. Pe 13 mai, deputații au adoptat OUG privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016 - 2020, cu amendamente.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL