Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine este Valentin Popa, care îl va înlocui pe ministrul "genunche" la Educație

Friday, 26 January 2018, 13:21 Sursă: REALITATEA.NET

Valentin Popa este rectorul Universității din Suceava și a fost propus pentru preluarea funcției de ministru al Educației de organizația județeană Suceava a PSD.

Valentin Popa a avut câștig de cauză în fața favoritei Ecaterina Andronescu și a altor doi rectori de la Cluj-Napoca și Timișoara, propuși de asemenea pentru un post în guvern.

Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, a arătat că social democrații suceveni îl vor propune pe rectorul sucevean pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Educației, în cadrul Ședinței Comitetului Executiv Național.

Valentin Popa este rector al Universității „Ștefan cel Mare" din primăvara anului 2012. Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a obţinut un nou mandat la conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare" în 2016, acesta fiind votat de peste jumătate dintre electorii instituţiei.

Conform CV-ului de 10 pagini postat pe site-ul Universității din Suceava, aflăm că Valentin Popa a obținut diploma de inginer în Electronică şi telecomunicaţii în 1989 și și-a luat doctoratul la Iași în 1998 în specialitatea Componente, dispozitive şi circuite electronice.

Valentin Popa și-a început cariera ca preparator inginer, asistent inginer și șef de lucrări inginer în Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava. Începând cu anul 2005 este profesor doctor în cadrul universității din nordul Moldovei.

Fostul ministru al Educaţie, Liviu Pop, a oferit, de la preluarea portofoliului în executivul Tudose şi până la sfârșitul mandatului, o variată şi colorată gamă de gafe. Povestea gafelor lui Liviu Pop, ministrul actual al Educaţiei, începe în 2016, înainte ca acesta să ocupe un post în executivul condus de Mihai Tudose. Atunci, cu ocazia unei operaţii, şeful de la Educaţie îşi asigura prietenii de la Facebook că „totul este sub control, operaţia la genunche a decurs bine".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL