Cine este Alina Binder, viitoarea soție a lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai

Monday, 21 August 2017, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Nepotul Regelui Mihai şi fost Principe al României se însoară. Nicolae Medforth-Mills a anunţat că s-a logodit şi că urmează să-şi întemeieze o familie cu Alina Maria Binder. O româncă de 29 de ani. Nunta va avea loc în vara anului următor. Casa Regală a transmis la scurtă vreme după anunţ un comunicat de presă prin care salută decizia celor doi și le transmite felicitări. Dar, în acelaşi comunicat e subliniat faptul că Regele Mihai nu s-a răzgândit şi că nu revine la decizia de a-l exclude pe Nicolae din linia dinastică. 

Adaugă părerea ta

Cei doi au fost surprinși prima dată împreună, în 2016, la botezul copilului Prințului Jean de Orléans.

”Nicolae a fost însoțit de o tânără brunetă a cărui identitate nu este dezvăluită în informațiile publicate de Casa Regală a Franței. Ea a fost prezentă alături de Nicolae atât la slujba religioasă a botezului, cât și la recepția de după, singura mențiune fiind că este prietena acestuia. (...) Prințul Jean de Orléans, Duce de Vendôme, numit de asemenea Jean d'Orléans, este al doilea fiu al lui Henri, Conte de Paris, Duce de Franța șeful Casei de Orléans și a Ducesei Marie Therese de Württemberg. Printre invitații de seamă la acest eveniment s-au mai numărat prințul Arenberg al Belgiei și prințesa Isabelle din Liechtenstein. Născut pe 2 iunie, prințul Joseph, al patrulea copil al lui Jean d'Orléans și al Philomenei, a fost botezat la biserica Saint-Pierre de Dreux”, scria presa, la data respectivă.

În 5 septembrie 2014, Alina Binder l-a susţinut pe Principele Nicolae cu o donaţie de 500 de lei pentru Triathlon-ul pentru promovarea lecturii, conform site-ului Asociaţiei Curtea Veche. Ea a participat și la Maratonul Regal din 10 mai 2015 de la Palatul Elisabeta, condus de Principele Nicolae.

Alina Binder este cunoscută în lumea mondenă ca fiind fosta iubită a lui Sebastian Blaga, fiul fostului copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, scrie dcnews.ro.

Nicolae Medforth-Mills a făcut anunțul căsătoriei pe contul său de Facebook.

"Alina este o persoană foarte specială pentru mine și îmi doresc ca împreună să pășim într-un nou și asumat capitol al vieții noastre. Dintotdeauna am privit cu admirație și respect căsnicia bunicilor mei și aceasta îmi doresc să fie un drept exemplu pe care Alina și cu mine să îl urmăm în căsnicia noastră. (...) De asemenea, am împărtășit fericita veste bunicului meu, Majestatea Sa Regele Mihai, și familiei. Suntem încântați că am primit binecuvântările și mesajele lor de felicitare. Nunta va avea loc în vara anului 2018", a anunţat Principele Nicolae.

Casa Regală a reacționat la această decizie și a emis un comunicat prin care Regele Mihai și prințesa Margareta le transmit celor doi felicitări.

Majestatea Sa Regele Mihai I și Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, au luat cunoștință despre intenția fiului Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se căsători. Regele a răspuns nepotului său, urându-i fericire și pace sufletească, precum și puterea de a lua decizii corecte. Majestatea Sa a menționat, încă o dată, că decizia de a retrage titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, precum și decizia de a scoate pe Nicolae din Linia de Succesiune rămân neschimbate, după căsătoria acestuia. Custodele Coroanei a trimis, de asemenea, o scrisoare de felicitare nepotului Alteței Sale Regale.

Nepotul Regelui Mihai și Alina Maria Binder s-au cunoscut în urmă cu doi ani și a cerut-o în căsătorie în timp ce se aflau în vacanță în Marea Britanie, la Cornwall.

Nicolae Medforth-Mills are 32 de ani este fiul Principesei Elena. A primit titlul de principe în 2010 şi a devenit extrem de vizibil la acţiunile publice ale Casei Regale de România. Dar, în august 2015, Regele Mihai i-a retras titlul nobiliar, excluzându-l astfel din linia dinastică. Motivul oficial al acestei decizii a fost acela că Nicolae nu reuşeşte să-şi îndeplinească îndatoririle publice aşa cum aştepta familia sa.