Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cinci români au murit în urma unui accident pe o autostradă din Marea Britanie

Thursday, 25 May 2017, 17:08 Sursă: REALITATEA.NET

Accidentul s-a produs miercuri, când un camion a intrat în coliziune cu un autoturism Nissan Micra, pe autostrada M6 din comitatul Staffordshire, scrie Mediafax.ro.

Cele cinci persoane aflate în autoturism - patru femei şi un bărbat, toţi adulţi - au murit în accidentul rutier.

Poliţia din Stoke-on-Trent a contactat Ambasada României în Marea Britanie şi a anunţat că "va dura ceva timp" până când cei cinci cetăţeni români vor fi identificaţi în mod oficial.

"Ofiţeri specializaţi au contactat familiile celor care au decedat, care erau toţi de naţionalitate română. Ambasada României a fost notificată. Vrem să audiem toţi martorii care ne pot oferi detalii suplimentare despre accident, care au văzut coliziunea", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Şoferul camionului, în vârstă de 60 de ani, a fost eliberat joi pe cauţiune, după ce fusese reţinut sub suspiciunea de omor din culpă provocat prin conducerea în mod periculos a unui vehicul. Investigaţia poliţiei continuă în acest caz.

Ambasador: Românii decedaţi în accidentul din Marea Britanie vor fi repatriaţi

Ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache a declarat joi pentru MEDIAFAX că secţia consulară a misiunii diplomatice a luat legătura cu familiile celor implicaţi în accident de pe Autostrada M6 şi s-au stabilit procedurile privind repatrierea trupurilor neînsufleţite.

"Secţia consulară a luat legătura cu toate rudele celor implicaţi în accident. Au fost explicate procedurile privind repatrierea. Ofiţerul de poliţie responsabil cu investigarea acestui caz a comunicat că azi va avea loc o întâlnire cu membri de familie ai victimelor, urmând a le fi explicate procedurile legale care urmează să fie aplicate şi măsurile luate de autorităţile britanice. Examinarea medico-legală a trupurilor neînsufleţite va avea loc, cel mai probabil, vineri", a declarat pentru MEDIAFAX ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL