Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Chirica nu o vrea pe Viorica Dăncilă la Iași, îl așteaptă „cu drag” pe Klaus Iohannis

Friday, 04 October 2019, 18:24 Sursă: REALITATEA.NET

„Nu i-am trimis nicio invitaţie doamnei premier din două motive: nu pot să nu mă detaşez într-un mod evident, să am aceeaşi conduită pentru doi candidaţi la Preşedinţie. M-am ataşat de candidatura la Preşedinţie a domnului Klaus Iohannis. Nu pot să fac acelaşi lucru pentru altă candidatură. Dacă doamna Dăncilă nu ar fi candidat, aş fi putut să îi trimit o invitaţie. Noi vorbim de prietenie, iubire, dragoste, înţelegere, iertare, că trebuie să vorbim şi despre iertare când trimitem o invitaţie, dar având calitatea de candidat a doamnei premier, nu am putut să o invit pentru evenimentele pe care le organizăm noi", a spus primarul Mihai Chirica.

Edilul a spus însă că îl aşteaptă pe preşedintele Iohannis, faţă de care şi-a arătat susţinerea pentru alegerile prezidenţiale.

„Îl aştept cu drag pe preşedintele României, Klaus Iohannis. Noi i-am făcut o invitaţie din luna septembrie să îşi aleagă dumnealui o zi din luna octombrie pentru a vizita oraşul nostru. Suntem deschişi pentru multă lume. Nu pentru toată lumea, că ar fi ipocrizie, dar suntem deschişi pentru multă lume bună să vină la Iaşi, să se alăture nouă", a declarat primarul Mihai Chirica.

El a precizat că sâmbătă va avea o întrevedere cu şeful statului, care se va afla la Iaşi pentru a participa la întâlnirea organizaţiilor PNL din regiunea Nord-Est.

Chirica a avut totuși un mesaj pentru premierul Viorica Dăncilă. I-a rugat pe toți parlamentarii din județ să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului pe care îl conduce

„Moțiunea de cenzură, nu am globul la mine, nu știu dacă va trece sau nu va trece, dar un lucru știu sigur și am o rugăminte pentru toți parlamentarii de Iași să susțină moțiunea de cenzură ca o formă de recunoaştere a apartenenței la poporul român și nu la o clasă politică în decădere”, a spus Mihai Chirica.

Conflictul dintre Dăncilă și Chirica s-a amplificat în vară, după ce primarul Iașiului a întrebat-o când se va face autostrada promisă a Moldovei și a numit-o atunci premierul cu „ZERO REALIZĂRI”. La sosirea în Iași, pe 16 august, Viorica Dăncilă a fost primită cu huiduieli. Premier și președinte PSD, Dăncilă a făcut în vara acestui an un turneu prin țară la filialele județene social-democrate.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL