Cele mai sănătoase tipuri de sare

Monday, 11 April 2016, 22:27, Sursă: REALITATEA.NET

Sarea este unul dintre cele mai populare ingrediente din bucatarie. Exista o multime de sortimente de sare, de diferite culori si cu preturi diferite. Te intrebi, insa, ce diferentiaza fiecare sortiment? Daca sarea scumpa este mai buna?

Adaugă părerea ta

Iata cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le afli despre clorura de sodiu pentru a alege pe cea care ti se potriveste cel mai bune.

 

Sarea de masa

Este sarea naturala incalzita la 648 grade Celsius, lucru ce distruge cei mai benefici dintre compusii sau. Fortifiata cu iod sarea de masa nu este cu siguranta cel mai sanatos sortiment pe care sa-l folosesti in alimentatie. In plus, contine aditivi care incetinesc umezirea sarii.

Unii experti in alimentatie sustin ca aceasta sare suprerafinara este responsabila pentru problemele de sanatate corelate cu consumul de sodiu in vreme ce sarea nerafinata vindeca organismul in loc sa-l raneasca.

  

Sarea de mare

Aceasta provine, asa cum ii spune si numele din apa oceanului care este supusa unui proces de evaporare ce separa sarea de apa.  Sarea de mare contine o cantitate mica de iod natural insa nu la fel de mult precum sarea iodata. Este, de obicei, mai putin rafinata decat sarea de mare si vine sub doua forme fina si grunjoasa.

Din nefericire, sarea de mare este mai putin sanatoasa ca odinioara din cauza poluari marilor si oceanelor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.