Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai mare bancă din România, PIERDERI RECORD din cauza activelor TOXICE

Thursday, 31 July 2014, 09:10 Sursă: REALITATEA.NET

Banca Comercială Română (BCR) a trecut în al doilea trimestru pe pierdere, înregistrând la şase luni un rezultat negativ de 276 milioane lei (61,9 mil. euro),informează Mediafax.

Pierderile apar pe fondul provizionării în urcare cu 29,5%, la 1,3 miliarde lei (292,6 mil. euro), generată de curăţarea portofoliului de neperformante.

În luna iulie BCR a finalizat vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 1 miliard lei.

La începutul lunii iulie, grupul austriac Erste, care controlează cea mai mare bancă de pe piaţă, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că BCR va reintra pe pierdere Întregul grup va închide anul cu un rezultat negativ record de până la 1,6 miliarde de euro.

Erste Group a pierdut vineri peste 1,6 mld. euro din valoarea de piaţă pe bursa de la Viena în urma şocului creat în rândul investitorilor, iar concurenţii de la Raiffeisen au încercat să se ferească de contaminare anunţând că filiala locală va avea profit şi în 2014, ca pe tot parcursul crizei.

Erste afirmă că a luat decizia de a trece la un amplu proces de curăţenie a portofoliului în urma indicaţiilor BNR care vrea reducerea rapidă a ratei creditelor neperformante din sistem în contextul exerciţiului de evaluare a calităţii activelor derulat de Banca Centrală Europeană.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL