Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spun URECHILE despre starea ta de sănătate. Testul extrem de simplu

Thursday, 23 November 2017, 10:24 Sursă: REALITATEA.NET

Corpul nostru este cel mai bun medic când vine vorba despre oferirea unor diagnostice prin intermediul simptomelor. Ar trebui să știm cu toții cum să interpretăm aceste semne, deoarece ele ne pot spune multe lucruri despre sănătatea noastră. Dacă și tu îți dorești să afli, cum să îți dai seama dacă este ceva în neregulă cu tine, atunci ar trebui să poți interpreta semnalele pe care ți le trimit urechile tale.

Cerumen de culoare gri

Dacă cerumenul tău este de culoare gri fără să ai alte simptome vizibile, atunci nu ai de ce să îți faci vreo grijă. Cel mai probabil, culoarea este astfel din cauza prafului acumulat. Aceasta este culoarea specifică de cele mai multe ori a persoanelor care trăiesc în orașe mari poluate.

Cerumen cu urme de sânge

Dacă observi anumite urme de sânge atunci când îți cureți urechile, atunci asta poate indica faptul că timpanul tău este perforat. În acest caz, urechile se pot infecta și astfel se va ajunge la otită și la alte probleme care îți vor afecta auzul. Trebuie să mergi la doctor pentru o consultație.

Cerumen de culoare maro

Dacă eliberarea de cerumen din urechile tale este excesivă și are o culoarea destul de închisă spre maro, atunci asta poate indica faptul că trupul tău a trecut printr-o perioadă foarte stresantă. Ar trebui să petreci câteva zile într-un mediu calm și relaxant.

Cerumen de culoare neagră

Dacă asta s-a întâmplat doar o dată, atunci nu ai de ce să îți faci griji. Totuși, dacă tu ai mâncărimi la nivelul urechilor, iar aceste mâncărimi devin din ce în ce mai persistente, atunci ar trebui să mergi la medic deoarece cerumenul negru arată o infecție fungică.

Cerumen de culoare albă

Culoarea albă a cerumenului poate simboliza faptul că ai o lipsă de vitamine și microelemente în corpul tău, mai ales fier și cupru. De aceea, este recomandat să adaugi în dieta ta fulgi de ovăz și fasole. Nu este rău să iei și niște suplimente de vitamine.

Cerumen cu un miros neplăcut

Dacă observi un miros puternic și neplăcut care este emanat din ceara urechilor tale, atunci este posibil să ai o infecție la nivelul urechii medii. În afară de miros, este posibil să auzi un zgomot sau să simți că urechile tale pocnesc din când în când.

Cerumen lichid

Dacă ai remarcat faptul că cerumenul tău și-a schimbat consistența în ultima vreme, atunci trebuie să știi că acesta este un indice al procesului de inflamare. Când observi asta este indicat să îți faci o programare la medicul tău.

Cerumen uscat

Cea mai facilă explicație pentru un cerumen uscat constă în lipsa de grăsimilor din corpul tău. În afară de asta, motivul ar putea fi dermatita sau altă boală de piele care îți face pielea foarte uscată. În orice caz, cel mai bine este să îți faci o programare la medicul tău.

sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL