Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spune Ponta cu privire la neîncasarea banilor de la KazMunaiGaz

Sunday, 18 January 2015, 08:15 Sursă: Mediafax

"Nu s-a finalizat procedura de vânzare şi de realizare a fondului de investiţii de un miliard de dolari. Nu a vrut nimeni să semneze nicio hârtie, niciun funcţionar, că au zis că Băsescu le face dosare", a spus Ponta la postul B1 TV.

Întrebat care ar fi motivul pentru care aceşti funcionari s-ar teme, dacă respectă legea, premierul a susţinut că este foarte greu să impui ceva unui funcţionar public.

În acelaşi timp, Ponta a afirmat şi că nu va fi de acord să fie încheiată "procedura" până ce nu există toate garanţiile legate de constituirea fondului de un investiţii de un miliard dolari.

La începutul anului trecut, Guvernul a adoptat o hotărâre care adoptă memorandumul de înţelegere cu KazMunaiGaz.

Potrivit memorandumului, statul ar trebui să încaseze 200 milioane dolari prin răscumpărarea de către compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a unui pachet de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare.

De asemenea, KazMunaiGaz, acţionarul majoritar al Rompetrol, promite, în document, să înfiinţeze un fond de un miliard dolari care va investi în proiecte din domeniul energetic într-un interval de şapte ani.

În luna decembrie, Traian Băsescu a declarat, atunci în calitate de preşedinte, că până în acest moment nu a fost încasată datoria de 200 de milioane de dolari de la Rompetrol şi nici nu a fost constituit fondul de investiţii de un miliard de euro, el precizând că premierul Ponta este responsabil, mai ales că l-a avertizat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL