Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ce se întâmplă în organismul tău după ce mănânci nuci? Efectele se simt după doar patru ore!

Tuesday, 17 April 2018, 14:13 Sursă: REALITATEA.NET

Ce beneficii au după ce le consumi

Consumul regulat de nuci reduce riscul de orice fel de boli,în special de inimă. Vasele de sânge devin mai flexibile,iar nivelul de colesterol se reduce semnificativ. Toate acestea se întâmplă în doar patru ore de la consum. Un studiu recent arată că este nevoie de aproximativ trei linguri de ulei de nuci sau de cinci linguri de nuci pentru a beneficia de proprietățile lor asupra inimii.

Țin cancerul la distanță

Cercetările arată că nucilepot reduce riscul de cancer de prostată cu aproximativ 30-40%. Riscul de cancer de sân este de asemenea redus în mod semnificativ dacă obișnuiești să consumi nuci în mod curent.

Sunt bogate în antioxidanți rari

Antioxidanții au efecte antiîmbătrânire. Nu doar în ce privește vârsta,ci și împotriva îmbătrânirii organelor. Astfel,ajută la combaterea radicalilor liberi.

Țin greutatea sub control

Greutatea în exces rămâne problema numărul unu de pe aceasta planetă și,surprinzător,nucile,chiar dacă sunt bogate în calorii,ajută la controlul greutății. Aceste fructele oleaginoase dau senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare,mănânci mai puțin și rămâi în formă.

Păstrează sănătatea creierului

Pe lângă antioxidanți,în componența nucilor se mai găsesc vitamina E,melatonină,compuși nueroprotectivi,acizi grași Omega-3. Acestea susțin funcționarea și sănătatea creierului,și,de asemenea,ajută la îmbunătățirea memoriei,reducând riscul apariției demenței.

Combat stresul

Nucile și ulei de nuci ajută la reducerea stresului și a tensiunii arteriale. Și asta datorită substanțelor nutritive care se găsesc din abundență în ele.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL