Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă când un bărbat de 65 de ani vrea să se căsătorească cu o fetiţă de 12, în SUA

Sunday, 28 February 2016, 21:35 Sursă: REALITATEA.NET

Cu ajutorul acestui experiment social, video bloggerul american Coby Persin și-a propus să atragă atenția publicului la o normă pusă în aplicare de către mai multe popoare ale lumii și anume căsătoriile cu fetițe minore, privându-le de copilărie și posibilitatea de a face studii.

În clipul pe care l-a încărcat pe contul său de YouTube cu milioane de vizualizări, Coby a arătat cât de speriată și supărată poate fi o copilă care ajunge într-o situație similară. Cu toate acestea, „mirele” o forţează să meargă după sine și să zâmbească în fața camerei de filmat, scrie ea.md.

Din fericire, experimentul nu i-a lăsat indiferenți pe oameni, mai mulți trecători apropiindu-se pe rând ca să afle vârsta fetei și dacă adolescenta a venit benevol în Times Square, nemaivorbind dacă această căsătorie este benevolă. Oamenii s-au arătat indignați de ceea ce li s-a dat să vadă.

Un experiment social similar avea loc și în 2012, cu o fetiță de 12 ani și un bărbat de 37. Potrivit International Center for Research on Women, aproape 1/3 din fetele din întreaga lume se căsătoresc până la vârsta de 18 ani, iar fiecare a noua – la vârsta de până la 15 ani, spre exemplu: în Cuba, Guatemala, Columbia, Uruguay ș.a. țări ale lumii.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL