Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce nu vor producătorii să știi despre sarea roz de Himalaya: Ar putea fi înșelătoria momentului!

Thursday, 25 April 2019, 16:51 Sursă: REALITATEA.NET

S-a spus că este mai curată, că are proprietăți superioare, că ar fi un somnifer natural și că este detoxifiant. Pe unele site-uri au apărut informații potrivit cărora cacă inhalezi aer cu sare roz te poți vindeca de astm. Dar toate acestea par să fie doar păcăleli prin care producătorii te fac să cumperi sare roz de Himalaya.

Medicii recunosc că produsul are mai multe minerale decât sarea obișnuită, dar nu într-o cantitate care să aducă beneficii sănătății oamenilor. În plus, sarea roz conține și elemente care pot fi dăunătoare dacă sunt consumate în doze mari, precum arsenic și uraniu.

Unele persoane au început să bea apă cu sare dimineața pentru că au citit că este benefic, dar specialiștii atrag atenția că deja alimentația noastră conține suficientă sare.

Adevărul despre sarea roz de Himalaya

Dacă te-ai gândit să îți cumperi o lampă din sare roz pentru că ai auzit că te ajută să respiri mai bine, află că ai fost mințit. Medicii spun că particulele de sare trebuie să fie în aer pentru a avea proprietăți miraculoase.

Deși i se spune sare roz de Himalaya, aceasta se extrage din Pakistan, la o distanță de aproximatv 300 de kilometri de Himalaya, iar culoarea roz vine de la oxidul de fier (rugină).

Sarea roz de Himalaya este promovată în medicina alternativă ca fiind sarea ce conține "84 de minerale valoroase pentru organism." Mulți au căzut în capcană și au cumpărat-o, deși în organismul uman au fost identificate cel mult 60 de minerale, multe dintre ele fiind toxice și radioactive.

"Numai 15 minerale sunt cunoscute că joacă un rol important în procesele biologice, iar alte șapte minerale sunt considerate a fi posibil esențiale, nefiind confirmate în acest sens. După numărătoarea mea, doar aproximativ un sfert dintre mineralele conținute de sarea roz de Himalaya sunt substanțe nutritive de care organismul uman ar putea avea nevoie", susține Dr. Harriet A. Hall.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL