Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au omorât și tranșat un om, dar au fost dați de gol de băiețelul de 6 ani. Ce condamnare au primit

Tuesday, 20 August 2019, 20:57 Sursă: REALITATEA.NET

În vara anului 2017, Traian Pușcaș și concubina acestuia – Irina Ana Vasile, dar și Ioan Luca, toți trei din satul Aluniș au omorât în bătaie un alt consătean, după care i-au tranșat cadavrul și l-au aruncat într-un pârâu, la câteva sute de metri de casa unde s-a petrecut totul.

Au fost dați de gol de unul dintre copiii cuplului, un băiețel în vârstă de 6 ani, care a asistat la scenă. Toți cei trei criminali au rămas fără copii, aceștia fiind preluați de DGASPC Bistrița-Năsăud și mai apoi integrați în alte familii.

Traian Pușcaș, Irina Ana Vasile și Ioan Luca au fost acuzați de omor (în formă agravantă) și profanare de morminte (primii doi fiind arestați preventiv, iar cel de-al treilea pus sub control judiciar), iar după câteva luni de anchetă, respectiv în octombrie 2018, au fost trimiși în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Recent, magistrații au pronunțat prima sentință, criminalii fiind condamnați la ani grei de închisoare, scrie Realitatea de Bistrita.

Astfel, Traian Pușcaș a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni închisoare, Irina Ana Vasile a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare, iar Ioan Luca – 14 ani şi 11 luni.

Totodată, cei trei sunt obligați de către instanță să plătească fiicei minore a victimei două milioane lei daune morale, circa 36.000 lei despăgubiri civile, plus o rentă lunară de 550 lei, începând de la data comiterii faptei și până la împlinirea vârstei majoratului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL