Ce ar alege Mugur Isărescu dintre pensie și salariu?

Wednesday, 08 January 2020, 20:08 Sursă: realitatea.net, BNR

Autor: Realitatea.NET

 

Guvernatorul BNR a ieşit teoretic la pensie în 2014, când a împlinit 65 de ani, dar, potrivit declaraţiilor de avere, şi-a făcut actele de pensie şi a început să încaseze banii din septembrie 2017. 

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre cumulul pensiei cu salariul de la stat, Isărescu a spus ferm că va renunța la pensie. 

„Nu pot să am un comentariu şi sper că aceasta este ultima dumneavoastră întrebare pentru că ştiţi o să faceţi caz din el. Singurul nume care s-a citat la cumul de pensie cu salariu a fost numele Isărescu ca şi cum... Eu vă anunţ că anul acesta mă îndrept spre 50 de ani de activitate neîntreruptă în câmpia muncii, cum se zicea înainte de \"89, 50 de ani activitate neîntreruptă şi dacă luaţi toate concediile medicale nu cred că depăşesc două luni. Asta a fost viaţa mea. Nu am niciun fel de discuţie. Am fost numit de Parlament. Dacă legea va trece aşa, renunţ la pensie, bineînţeles. Mai ales că anul acesta uitaţi, avem 140 de ani”, a spus Mugur Isărescu.

Salariul lui Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale este de 67.200 de lei pe lună. Conform declarației de avere din octombrie 2019, veniturile sale de la BNR pe anul 2018 au fost 806.333 lei. În plus, a încasat o pensie de stat de 11.350 lei lunar.

Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al băncii centrale la începutul lunii iulie, când Parlamentul a numit noul Consiliul de Administraţie al BNR.

Acesta conduce Banca Națională de aproape 30 de ani. El este guvernator din 4 septembrie 1990, când a fost numit de premierul de atunci Petre Roman, cu o întrerupere de un an, între 1999 și 2000, când a fost șef al Guvernului în timpul Convenției Democratice Române (CDR).

Mandatul noului Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României a intrat în vigoare la 11 octombrie 2019, pentru o perioadă de 5 ani, conform Hotărârii nr. 19 din 3 iulie 2019 a Parlamentului României, potrivit BNR.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-09 05:02:43
Faceti bani ,dle Guvernator,dar nu vânzâd gogoși,ca nu toți suntem oieri ,veniți de la stana să v credem gândirea masonică

Gândirea asta de tip hastag,mă oripiliează,ca să trăim bine,ca domnia sa,trebuie sa nu cheltuim sau să nu câstigăm,pensiile ,drepturi ce se cuvin dn proprietatea prevăzută în constutuție ,care nu e a masonilor,ci a pensionarilor si a mea,trebuie sa ne aducă venituri ,nu americanilor ,ci noua ,pnl-ști infrățiți cu străinii pe averea mea !Ce vă impiedică ,dle guvernator ,sa faceti bani mărind dividentele /de râs/,să impozitati averile colosale ,să puneti taxe de transfer a miilor de milioane de EU din ce au castigat exploatând muncitorii cu salariu minim ,pe care îi disprețuiți atâta ?Acest cinism ,trăiți voi prost ca sa câstige americanii,ar trebui să ducă la o nouă revoluție,sa lichideze nu lichelismul ,ci pe cei care il suțin si îl justifică

Alte articole din: ECONOMIE