Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce alte venituri cresc de la 1 septembrie, odată cu majorarea punctului de pensie

Monday, 31 August 2020, 23:58 Sursă: Realitatea Financiara

Indemnizația însoțitorii pensionarilor de invaliditate de gradul I crește, de la 1 septembrie, ca urmare a faptului că aceasta reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie și se rectifică ori de câte ori se modifică valoarea acestuia. Indemnizația va crește, astfel, de la 1012 lei la 1154 de lei, potrivit Realitatea Financiară.

Și pensionarii care au fost membri ai uniunilor de creație vor primi bani mai mulți din luna septembrie. În cazul lor, este vorba de majorarea indemnizaţiei pe care o primesc și care reprezintă jumătate din pensie, dar nu mai mult de două salarii minime brute pe ţară. Potrivit legii, cuantumului acestei indemnizaţii se corectează ori de câte ori se modifică valoarea punctului de pensie.

Adițional, printr-un proiect de hotărâre de guvern, tot de la 1 septembrie, se majorează pragul maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate cu 90%

În perioada septembrie 2019 – iunie 2020, au fost eliberate 2.341.391 de rețete, aferente unui număr de 467.068 pensionari.

Toate detali despre majorările operate la 1 septembrie si calendarul plății pensiilor le aflați pe Realitatea Financiară

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL