Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul violului din Vaslui. Documentul care arată ce s-a întâmplat, de fapt, în emisiunea "La Măruță"

Monday, 27 July 2015, 18:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Reporterul emisiunii, dra. Larisa Toma a intrat în curtea casei, fără a fi invitată și întrucât eram pe terasă, aceasta mi-a cerut să intrăm repede în casă pentru a evita să fim filmați de ceilalți reporteri aflați în fața casei mele, în afara porții. Am fost uimită și nu am realizat pe moment ce se întâmplă, astfel încât am intrat în casă unde dra.reporter a insistat pentru apariția mea în cadrul emisiunii "La Măruță" pentru doar cinci minute, cu spatele, fără a mi se vedea fața, ori cu fața protejată, pentru a mulțumi susținătorilor fiicei mele", scrie mama victimei, în prima parte a documentelui remis CNA.

Mama victimei punctează clar faptul că a acceptat să intre în emisiune "doar pentru cinci minute pentru a mulțumi oamenilor pentru susținere".

"Am acceptat în cele din urmă, în urma presiunilor psihice făcute de dra reporter să intru în direct la emisiunea "La Măruță", însă doar pentru cinci minute pentru a mulțumi oamenilor pentru susținere, însă nu și pentru a discuta cazul fiicei mele", mai povestește mama victimei.

"Abia în timpul filmărilor am constatat că intenția realizatorilor emisiunii a fost mai mult decât a mă filma pentru cinci minute, însă am realizat că fiind în direct, în cadrul acestei emisiuni, nu puteam rispota în niciun mod. De asemenea, deși mi s-a comunicat de către familia mea, chiar în timpul emisiunii că nu îmi este protejată identitatea în nici un mod, nici în această privință nu am putut reacționa, dra reporter mi-a șoptit că "arăt mai bine așa" sugerându-mi că nu e frumos să stau cu spatele la oamenii cărora vreau să le mulțumesc.
În timpul pauzei publicitare, echipa emisiunii "La Măruță", aflată în incinta locuinței mele, a început "presiunile" asupra fiicei mele căreia i-a spus că "ar fi mai bine și frumos să mulțumeasă și ea personal celor care o susțin" pentru că "uite câtă lume este alături de tine", spune mama fetei.

Mai mult, mama victimei subliniază faptul că nimic din ceea ce discutase, înaintea filmărilor, "nu fusese respectat de către angajații PRO TV", emisiunea luând altă turnură decât ceea ce i se promisese înaintea filmărilor.

"Aceasta s-a simțit datoare să facă acest gest, însă precizez în mod expres faptul că intervenția fiicei mele, în cadrul acestei emisiunu, nu s-a produs din inițiativa fiicei mele, respectiv nu la cererea acesteia, ci în urma demersurilor echipei emisiunii "La Măruță".
După finalizarea filmărilor, echipa emisiunii mi-a pus în fața două coli de hârtie al cărui conținut nu am reușit să îl deslușesc întrucât eram supărată pe modul în care au decurs lucrurile în legătură cu filmările pentru emisiune și că nimic din ceea ce discutasem înaintea filmărilor nu fusese respectat de către angajații PRO TV, emisiunea luând altă turnură decât ceea ce mi se promisese înaintea filmărilor.
De asemenea, nu mi s-a comunicat la începutul filmărilor faptul că voi avea de semnat un contract, astept care m-ar fi determinat, dacă aș fi cunoscut existența acestuia, să contactez avocatul pentru a-i cere să ne explice ce presupune acest contract. Menționez că am semnat actul prezentat de echipa emisiunii "La Măruță" întrucât mi s-a spus că "așa se procedează", mai povestește mama fetei.

 

De asemenea, sâmbătă, Valentin Jucan a publicat, pe pagina sa de Facebook, înregistrarea audio în care mama fetei violate din Vaslui explica condițiile în care s-a desfășurat apariţia, în emisiunea „La Măruţă“, difuzată de postul Pro TV. Concret, mama victimei, contactată telefonic în timpul ședinței CNA, le-a povestit membrilor consiliului cum a procedat echipa emisiunii „La Măruţă“ pentru a o convinge atât pe ea, cât şi pe tânără să intre în direct.

 

(Înregistrarea declarației doamnei Munteanu, mama victimei de la Vaslui)În ședința de ieri a CNA, am propus să fie...

Posted by Valentin-Alexandru JUCAN on Friday, 24 July 2015

Reamintim că CNA a dezbătut, în şedinţa din 23 iulie, decizia postului Pro TV de a dezvălui identitatea victimei abuzului sexual, din Vaslui, însă fără a lua o decizie, în acest sens. Membrii forului audiovizual au sfătuit-o pe mama tinerei să trimită, prin avocat, sub forma unei adrese la CNA toată declaraţia pe care a făcut-o verbal prin telefon.
În şedinţă au fost prezenţi şi trei reprezentanţi ai postului Pro TV, Adriana Păpureanu, Andreea Retea, producător executiv al emisiunii „La Măruţă“, şi un reprezentant al departamentului juridic. Aceştia au explicat, înainte ca mama victimei să facă declaraţiile, că a existat un acord semnat din partea tinerei din Vaslui şi a mamei sale pentru a apărea pe post şi că au fost în legalitate, potrivit Adevărul.
 
Sâmbătă, 25 iulie, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, Valentin Jucan declara că "ar trebui ca postul de televiziune, până la urmă, să fie tras la răspundere într-un mod, pentru că este inacceptabil modul în care a procedat".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL