Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul românului care și-a ascuns diagnosticul cu COVID-19 și s-a întors din Madrid, preluat de Parchetul General

Wednesday, 18 March 2020, 12:58 Sursă: Realitatea.net

"Vă informăm că astăzi, data de 18.03.2020, în evidenţele unităţii a fost înregistrat dosarul penal nr. 2092/P/2020, având ca obiect săvârşirea de către numitul N.L., domiciliat în Bucureşti, sector 5, a infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că, la data de 17.03.2020, s-a deplasat pe relaţia Madrid - Bucureşti Otopeni cu avionul companiei Ryanair FR 2513, deşi în prealabil, fusese depistat de către autorităţile sanitare spaniole ca fiind purtător al virusului COVID-19, existând astfel riscul de a transmite virusul tuturor persoanelor cu care a intrat în contact. Dat fiind că, la momentul controlului frontalier efectuat la intrarea pe teritoriul României, N. L. a prezentat documentele medicale emise de către autorităţile spaniole din care rezulta contaminarea cu virusul COVID-19, acesta a fost preluat de îndată de către reprezentanţii DSP Bucureşti şi condus la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti, unde se află în stare de carantină. În cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 17.03.2020, a fost începută urmărirea penală in rem, sub aspectul săv. infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p.", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit sursei citate, în prezent se efectuează diligenţe în vederea identificării şi testării medicale a tuturor persoanelor cu care românul venit din Spania a interacţionat pe durata deplasării sale.

Iniţial, Poliţia de Frontieră a deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Vă reamintim că românul infectat cu COVID-19 nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile și s-a întors ieri în țară cu o cursă Milano-București, ascunzând diagnosticul de coronavirus. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL