Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul primarului din Târgu Mureş, în atenţia CNCD! Dorin Florea NU va fi prezent la audieri

Tuesday, 21 January 2020, 11:23 Sursă: Realitatea.NET

CNCD s-a autosesizat în urma declaraţiilor primarului referitoare la faptul că doreşte anchetă socială pentru cuplurile care vor să aibă copii.

”Este citat pentru ora 12.00. Ne-a comunicat un punct de vedere, ceea ce înseamnă că nu vine, conform procedurii. Se va analiza acest punct de vedere cu toate elementele din acest caz. Se realizează un raport al dosarului, care va fi dezbătut în ședință de Colegiul director. Acesta va adopta o decizie în acest caz. Dacă prin decizie se va stabili că acele mesaje s-a depășit limita libertății de exprimare și am fi în prezența unui discurs de ură, atunci domnul primar riscă o amendă între 2000 și 10.000 de lei. Rămâne la latitudinea Colegiului să stabilească dacă suntem în fața unei fapte de discriminare și dacă da, cuantumul amenzii se stabilește în funcție de gradul de pericol social al faptei”, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat săptămâna trecută că acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului ar trebui abordată într-un alt mod decât în prezent, el propunând introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aibă copii, pentru a se evita situaţiile în care sunt aduşi pe lume copii doar ca părinţii să aibă o sursă de venit.

"Lipsa dezbaterilor publice şi a discuţiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern şi alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate. Aşa se întâmplă şi în cazul legislaţiei privind acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. De mai bine de şase ani, am atras atenţia asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect şi propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile, situaţie financiară acceptabilă, un nivel de educaţie minim stabilit prin lege, vârsta minimă la care un adult să devină părinte etc.", a scris primarul Dorin Florea, pe Facebook.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL