FBI intră pe fir în cazul Caracal. Ce vor verifica experții americani

Wednesday, 25 September 2019, 12:17 Sursă: REALITATEA.NET

DIICOT a transmis, vineri, în Statele Unite o cerere de asistență judiciară internațională prin care a solicitat sprijinul FBI în vederea efectuării unei expertize genetice pentru stabilirea ADN-ului mitocondrial în cazul Luizei Melencu (care stabilește filiația maternă) și pentru profiling, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, o comisie rogatorie a plecat deja spre Statele Unite prin intermediul Ministerului Justiției. Expertiza ADN realizată de Institutul de Medicină Legală din București a eșuat.
 
Șeful DIICOT Felix Bănilă a explicat miercuri de ce a ales să apeleze la ajutorul specialiștilor americani.

„S-a dispus înființarea unei comisii rogatorii în SUA pentru a efectua o nouă extragere de ADN printr-o metodă pe care INML nu este omologat să o efectueze, respectiv prin metoda extragerii ADN mitocondrial. Nu este vorba despre o lipsă de încredere în INML, ci datorită faptului că o astfel de procedură de acreditare a unei noi metode este de durată, iar cooperarea dintre noi și autoritățile din SUA permit o astfel de cooperare”, a spus Felix Bănilă.

În cursul dimineții, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism a anunțat, într-un comunicat, că a solicitat instanței autorizare pentru prelevarea de probe biologice de la mama Luizei Melencu, după ce aceasta refuzat. Procurorii precizează că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale.

Procurorii au anunțat la începutul lunii august că Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Luiza Melencu, fata dispărută în luna aprilie, și a ars-o în același butoi ca și pe Alexandra, a pus fragmentele de oase și cenușa într-un sac și l-a aruncat pe câmp.

Mama Luizei Melencu s-a declarat în repetate rânduri convinsă că fiica ei este în viață și nu crede în varianta anchetatorilor. ”Atât timp cât nu avem un răspuns oficial, eu cred că ea trăiește”, a declarat recent Monica Melencu pentru un post de televiziune. Neîncrederea în varianta oficială este alimentată de unele posturi tv dar mai ales de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșaru.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL