Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul Anamaria Nedelcu. Judecător: Mama arestată este de vină

Saturday, 16 April 2016, 10:36 Sursă: REALITATEA TV

La două zile de la încarcerarea Anamariei Nedelcu, judecătorul a explicat verdictul care a stârnit numeroase controverse.

Magistratul este de părere că femeia nu ar fi respectat decizia de custodie a autorităţilor canadiene, care îi oferea drepturi şi tatălui minorului. Mai mult, când a decis să fugă cu băiatul din Canada, românca nu ar fi luat în seamă eventualele traume pe care le-ar fi putut provoca atât copilului său, cât şi tatălui acestuia.

Pe deasupra, judecătorul a considerat că nu este suficientă acuzaţia imputată de parchetul românesc - cea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, pedepsită cu închisoarea între o lună şi trei luni. Aşa că, acesta, din oficiu a adus în discuţie o altă infracţiune - lipsire de libertate a minorului, care prevede o pedeapsă de până la 10 ani de detenţie. Instanţa a explicat că băieţelul ar fi fost răpit de propria mamă şi adus într-o altă ţară decât cea natală.

"De asemenea, se mai are în vedere că persoana solicitată nu a recunoscut faptele pentru care este acuzată, existând probabilitatea rezonabilă ca aceasta să tergiverseze judecata cererii de extrădare", mai apare în document.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti i-a nemulţumit nu numai pe apărătorii româncei, ci şi pe reprezentanţii Parchetului, iar ambele părţi au atacat-o la Instanţa Supremă. Peste o săptămână se va decide definitiv dacă Anamaria Nedelcu trebuie să se întoarcă în Canada şi să fie judecată acolo.

Românca este acuzată că şi-a răpit propriul copil în 2014, când a fugit cu micuţul din Canada. Femeia şi-a justificat gestul spunând că tatăl fiului său, de origine dominicană, era violent. Nici copilul celor doi nu ar fi vrut să stea în preajma tatălui.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL