Caz năucitor la Caransebeş! O fată în vârstă de 16 ani a devenit mamă, după 10 avorturi la activ

Thursday, 12 October 2017, 19:24, Sursă: REALITATEA.NET

Caz halucinant povestit de un medic ginecolog din Caransebeş. O fată de 16 ani, care a devenit mamă zilele trecute, are la activ 10 avorturi.

Adaugă părerea ta

Minora a devenit mamă zilele trecute, iar potrivit medicului care a ajutat-o să aducă un copil pe lume, ea şi-a început viaţa sexuală la numai 10 ani.

"În Uniunea Europeană, România înregistrează cel mai mare număr de nașteri cu mame între 10 şi 17 ani. Eu am avut cazuri de mame foarte tinere și, mai alarmant, fete care vin să facă un avort, sau chiar mai multe, și ele nu au împlinit 15-16 ani. Este strigător la cer să nu poți să oferi o consiliere fetelor din mediul defavorizat sau de la sat, sunt fete care nu au copilărie, care ar trebui să se joace cu păpușile. Chiar zilele trecute am asistat la o naștere la o fată de 16 ani, care-și începuse viața sexuală la 10 ani și care avea deja la activ 10 avorturi… Vă dați seama cât e de gravă situația?", a declarat medicul ginecolog Eugen Munteanu, potrivit expressdebanat.ro.

Potrivit medicului, România are cel mai mare procent de mame cu vârstă între 10 și 17 ani din Uniunea Europeană. Rata mamelor adolescente este mai mare chiar şi faţă de țări precum Burundi sau Botswana.

Acesta a menționat că alături de Organizația Salvați Copiii, care dezvoltă un program de oferire de servicii educaţionale şi de asistenţă socială şi psihologică copiilor din mediile defavorizate, ar trebui ca tot mai multe instituții să se implice în educația sexuală a elevilor.